ROMÂNIA BREAKING NEWS

Slovacia solicită sprijinul României, în domenii de maxim interes !

Slovacia solicită sprijinul României,  în domenii de maxim interes !

Slovacia solicita sprijinul Romaniei in domeniile industriei inovatoare, de tipul start-up si high-tech. Aceasta solicitare a fost adresata in cadrul unei intalniri ce a avut loc joi, la sediul MEIMMMA

Slovacia solicita Romaniei acordarea de expertiza in domeniile industriei inovatoare, de tipul start-up si high-tech, informeaza un comunicat al Ministerului Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri,

Aceasta solicitare a fost adresata in cadrul unei intalniri ce a avut loc joi, la sediul MEIMMMA, intre ministrul roman de resort, Andrei Gerea, si ministrul Economiei din Republica Slovacia, Vazil Hudak.

Cei doi oficiali au purtat discutii de interes strategic care au privit proiectele mari de infrastructura de alimentare si transport gaze. Este vorba despre proiectele de interes comun din Romania (Danubian Pipeline) si Slovacia (Eastring).

„Cele doua parti au abordat si necesitatea impulsionarii cooperarii economice bilaterale. In acest sens, a fost decisa facilitarea unor intalniri intre oamenii de afaceri din cele doua tari pentru identificarea de oportunitati de cooperare economica. O prima astfel de intalnire este programata in luna noiembrie, in Slovacia. Partea slovaca a solicitat sprijin in acordarea de catre Romania a expertizei in domeniile industriei inovatoare, de tipul start-up si high-tech”, se mentioneaza in comunicat.

Valoarea totala a schimburilor comerciale romano – slovace a atins anul trecut 2,22 miliarde de euro, in crestere cu 5,52% fata de aceeasi perioada a anului 2013. La 31 mai 2015, valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari a fost de 941,47 milioane de euro, din care export 404,70 milioane de euro si import 536,77 milioane de euro.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Surse: AgerPres, Yoda

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: