ROMÂNIA BREAKING NEWS

Situația mobilizărilor din Transcarpatia (Maramureșul Istoric) acolo unde trăiește o importantă comunitate de români

Guvernatorul din Transcarpatia cere președintelui Ucrainei ca batalionul regional să nu fie trimis în est

Șeful Administrației Regionale de Stat din Transcarpatia, Valeri Luncenko, a declarat că va face tot posibilul pentru a se asigura că batalionul local de apărare să rămână pe raza teritoriul regiunii – transmite portalul de știri Ujgorod.

În cadrul unor vizite efectuate în localitățile unde oamenii au blocat drumurile în semn de protest față de mobilizarea pentru conflictul dine estul Ucrainei, guvernatorul Valeri Luncenko a promis că se adresa președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, astfel încât pe frontul din est să fie trimiși doar cei care îndeplinesc toate criteriile de mobilizare, cum ar fi persoanele care au trecut examenul medical necesar, cei care au efectuat stagiul militar, barbații care nu au mai mult de doi copii și cei care sunt de acord în mod voluntar să își apere țara în zona în care se desfășoară operațiunea antiteroristă.

De asemenea, Valeri Luncenko a menționat că va solicita conducerii Forțelor Armate ale Ucrainei să identifice persoanele din teritoriile estice care “se odihnesc acum în Transcarpatia” și să ia măsuri ca aceste persoane să “nu își piardă actele de identitate, pentru a se eschiva astfel de mobilizare”.

“Acum, când foțele Federației Ruse se mobilizeaza la frontierele de est, solicitările zilnice ca batalionul nostru să fie trimis în est sunt din ce în ce mai multe. Dar voi face tot ce este posibil pentru ca batalionul nostru să rămână aici, în regiune. Săptămâna trecută, am prezentat această situație Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, stabilind lista lucrurilor importante din regiune care trebuie să fie protejate. Acum, suntem în așteptarea unei directive a Ministerului Apărării și a Forțelor Armate ale Ucrainei cu privire la utilizarea batalionului din Transcarpatia în misiuni de protejare a domeniilor strategice din regiunea noastră. Subliniez încă că poziția mea este ca batalionul nostru să rămână în regiune. Înțeleg și împărtășesc îngrijorarea și rudelor celor din batalionul nostru. În prezent, se depun eforturi la nivelul conducerii de stat pentru soluțiobarea conflictului și sper ca în curând cei care sunt acum în est să se întoarcă acasă în condiții de siguranță” – se arată într-un comunicat al guvernatorului din Transcarpatia, Valeri Luncenko, emis în contextul protestelor organizate în regiune de câteva sute de persoane care se opun mobilizării pentru conflictul din estul Ucrainei.

Marți seară, guvernatorul Transcarpatiei a transmis președintelui Ucrainei o scrisoare în care îl îndeamnă să ia în considerare solicitările populației din regiune cu privire la măsurile de mobilizare.

Explicații privind mobilizarea în regiunea Transcarpatia

Comisarul șef militar din regiunea ucraineană Transcarpatia, Ivan Vasilțiun, a explicat care sunt categoriile de cetățeni vizate de mobilizarea pentru conflictul din estul Ucrainei – informează ziarul local “Zakarpatska Pravda”.

Potrivit lui Ivan Vasilțiun, mobilizarea îi vizează doar pe acei care au făcut armata în perioada URSS sau în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Tinerii de vârstă militară nu vor fi trimiși în est” – a asigurat comisarul, adăugând că ordinele pentru cei vizați de mobilizare vor fi distribuite în mod egal către toate raioanele din regiunea Transcarpatia.

Explicațiile comisarului intervin după ce mai multe persoane au blocat, marți, autostrada Kiev-Ciop din Transcarpatia, la 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria, pentru a protesta față de mobilizarea care are loc în prezent pentru luptele din estul Ucrainei.

Sursa: tocpress.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: