ROMÂNIA BREAKING NEWS

Situatia economica in regiunea separatista transnistreana s-a agravat si mai mult de la inceputul acestui an

Situatia economica in regiunea separatista transnistreana s-a agravat si mai mult de la inceputul acestui an

TransnistrianRegionMap.pngConform datelor statistice, publicate de portalul novostipmr.com, citat de Karadeniz Press și preluat de România Breaking News / romaniabreakingnews.ro, in primul semestru al anului veniturile la bugetul regiunii au scazut cu 36%.

Pretinsul ministru al Finantelor din regiune a spus ca de la inceputul anului in buget au ajuns 388 de milioane de ruble locale, cu 154 de milioane mai putin decat in perioada similara a anului 2014. Potrivit sursei, incasarile din taxele vamale s-au diminuat de la inceputul acestei luni cu 61%. Probleme sunt si la bugetul asigurarilor sociale, aici veniturile s-au diminuat cu 28 de milioane de ruble locale. Tiraspolul a acuzat in dese randuri Republica Moldova si Ucraina pentru o blocada economica ca pe o impune marfurilor din aceasta regiune separatista.

Recent, liderul separatist Evgheni Sevciuk a afirmat recent la o sendinta cu responsabilii din mediul economic transnistrean ca actiunile Kievului ar fi provocat pierderi considerabile bugetului regiunii, ceea ce, in consecinta, ar fi pus administratia sa in imposibilitatea de a plati integral pensiile si salariile locuitorilor regiunii. El a adaugat ca prin inasprirea regimului comercial, Ucraina ar contribui, de fapt, la saracirea populatiei din regiunea transnistreana, inclusiv a celor 80 de mii cetateni ucraineni din stanga Nistrului.

Intr-o analiza recenta a comitetului vamal din Tiraspol se spune ca exporturile au fost influentate negativ de situatia economica nefavorabila de pe pietele externe si de razboiul din Ucraina. Producatorii din Transnistria constata ca actiunile militare din estul Ucrainei au facut ca numeroase contracte de livrare a productiei cu agenti economici din regiunile Donetk si Luhansk sa ramana neonorate.

Veniturile bugetare ale Tiraspolului au scazut cu peste o treime in primul semestru a lui 2015

Publicat pe romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: