ROMÂNIA BREAKING NEWS

SIS, SRI, si SIE alerta orange! Moscova ar putea pregatii ceva pentru Chisinau dupa modelul "7 aprilie"

Moscova a inceput deja sa ameninte voalat pe seama alegerilor de la Chisinau, deocamadata prin declaratii si conferinte de presa ale “reprezentanilor moldovenismului”, dupa cum informam ieri in “Scutul Moldovenesc” contra “Noua Dreapta”, de 1 Decembrie. Ipoteza unui scenariu tip 7 aprilie, in cazul in care rezultatul alegerilor de pe 28 noiembrie nu va fi cel scontat de strategii KGB/FSB, trebuie si este luat in considerare atat de specialistii SIS cat si de catre cei ai SRI si SIE.

Intentia pare sa fie folosirea pe post de figuranti si scaparatori de cremene a membrilor unor organizatii romanesti, dintre care unele deja sunt stipendiate de catre “prietenii” de la Rasarit. Organizatii dubioase ai caror membri au fost folositi si in violentele din 7 aprilie 2009. Astfel, pe 7 aprilie au putut fi vazuti actionand cot la cot tineri aparent din “tabare opuse”, cum sunt asa-zisii “Noii Golani” si moldovenistii provocatori de la “Voievozi”, “sportivii lui Stati” (foto). Sa aiba vreo legatura cu aceasta situatia si recenta demisie a agitatoarei rusoaice Natalia Morari, de la Publika TV, parca facuta pentru a atrage atentia asupra sa? In tot cazul, “Noua Dreapta” a anuntat azi, printr-un comunicat oficial, preluat de HotNews.md, ca “nu se implică în luptele politice din Chișinău”.

Asociația „Noua Dreaptă” declară că nu s-a implicat, nu se implică și nu se va implica, sub nicio formă, în luptele politice de la Chișinău, nu va participa sau organiza niciun fel de acțiuni ilegale și cu caracter violent, transmite Agenția DECA-press.

În același timp, „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de tentativele de utilizare a numelui și simbolicii sale în scopul ponegririi imaginii asociației și provocarea unor reacții represive din partea organelor de forță. Asociația, citata de presa online de la Chisinau, susține că a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări și alte acțiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie-1 decembrie. „Nu cunoaștem ce formă și amploare vor avea aceste tulburări, însă este cert că anumite forțe ostile vor încerca să implice în acest scandal numele asociației „Noua Dreaptă”, se arată în declarația organizației.

Marti, Partidul Umanist din Moldova (PUM) a difuzat o declarație în care atenționa asupra unor posibile tulburări și acțiuni violente în perioada 28 noiembrie-1 decembrie. „Asociația „Mișcarea Național Creștină”, împreună cu unele grupări naționaliste din România, intenționează să organizeze în perioada 28 noiembrie-1 decembrie un șir de acțiuni de stradă, care ar putea provoca tensiuni, inclusiv și violențe de stradă”, susținea PUM.

Dar, dupa cum afirma si portalul Unimedia.md, Mișcarea de Tineret ”Voievod”, Asociația Obștească ”Scutul Moldovenesc” și Mișcarea Națională Democrată din Republica Moldova atenționează: “Scenariul din 7 aprilie se poate repeta”, referindu-se la manifestațiile care urmează să fie organizate la Chișinău pe 1 decembrie, de Ziua României.

“Voievozii” se arată deranjați de desfășurarea acestor acțiuni care, în opinia lor, au scopul de a reactiva spiritele naționaliste în rîndul populației din R. Moldova, ceea ce ”este contrar valorilor și principiilor tineretului moldovenesc și reprezentanților minorităților naționale, care locuiesc în țara noastră”.Liderul Mișcării de Tineret “Voievod”, Nicolae Pascaru, s-a adresat membrilor “Noua Dreaptă” cu mesajul: “Nu aduceți legionari de peste Prut, situația este nestabilă și acest marșuri nu trebuie să aibă loc. Noi nu suntem agresivi, dar noi avem putere. Noi suntem mulți, se vor alinea toate cluburile de arte marțiale, băieți liniștiți-vă. Noi nu vrem război!”

Organizatorii conferinței de presă s-au întrebat de ce membrii “Noua dreaptă” nu organizează asemenea acțiuni și în alte state. ”De ce nu merg la Kiev? Se tem că vor mânca bătaie”, a subliniat Pascaru. Asociația Obștească ”Scutul Moldovenesc”, Mișcarea de Tineret ”Voievod”, Mișcarea Națională Democrata din Republica Moldova împreună cu alte 35 Organizații Neguvernamentale au cerut Serviciului de Informații și Securitate și Ministerului de Interne să nu permită ”agitarea populației”.

La rândul lor, membrii Asociației ”Noua Dreaptă” au declarat că ei nu s-au implicat, nu se implică și nu se vor implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chișinău și nu vor organiza nici un fel de acțiuni ilegale și cu caracter violent. Menționăm că pe 1 decembrie, cu ocazia ”Zilei României”, la Chișinău, mai multe grupări naționaliste pro-românești, intenționează să organizeze acțiuni dedicate acestei sărbători, mai scrie jurnalista Maia Visterniceanu pe Unimedia.md.

sirsa: ziaristionline.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: