Simona Halep a câştigat finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams, la capătul unui meci de zile mari.

Simona Halep a făcut o demonstraţie magnifică de tenis şi nu i-a dat nicio şansă Serenei, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2. Spre deosebire de ultimele finale de Grand Şlam jucate, Simona a profitat de faptul că de această dată presiunea nu a fost pe ea, ci pe adversară. De azi, Simona a scăpat de eticheta de jucătoare fără Grand Şlam în palmares şi a putut intra pe teren extrem de relaxată şi concentrată la planul de joc. Aceste două detalii au ajutat-o pe campioana noastră să ne arate cel mai bun tenis al ei şi să o scoată din sărite pe Serena cu deplasarea ireproşabilă în teren combinată cu loviturile extrem de precise, ce veneau continuu.

Simona a avut un start extraordinar de meci, iar tabela arata după 11 minute un 4-0 complet justificat după lucrurile petrecute pe teren. Serena şi-a ridicat puţin nivelul pe finalul setului, dar Simona a fost de neînduplecat şi s-a impus cu 6-2.

Americanca a mărit şi mai mult ritmul în startul setului secund, a încercat să o intimideze pe Simona cu strigăte disperate şi lovituri adânci, dar calmul româncei a făcut diferenţa. Sportiva noastră a trecut din nou la conducere în game-ul cu numărul 5, iar avantajul luat s-a dovedit decisiv pentru o finală de Grand Şlam pe care românii nu o vor uita niciodată.

Pentru sportiva noastră, acesta este al doilea turneu de Grand Şlam din palmares, după cel de la Roland Garros 2018. În urma acestui rezultat, Simona va urca trei locuri în clasamentul WTA, iar începând de luni va fi pe 4.