ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sibiu – Summitul UE, primul după BREXIT. Participă 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti

Sibiu – Summitul UE, primul după BREXIT. Participă 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti

Începând cu data de 9mai a.c. Sibiul va fi gazda Summit-ului Uniunii Europene, de Ziua Europei.  Va fi ultima întâlnire din Agenda liderilor prezentată de către preşedintele Consiliului, Donald Tusk, şi la care se vor trage concluziile în ceea ce priveşte viitorul Uniunii. La Summit-ul de la Sibiu, vor participa 27 de lideri europeni, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti. Se va vorbi în 24 de limbi.

În 13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunţat că şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, pentru Mediafax, că au loc periodic întâlniri pentru stabilirea tuturor cerinţelor necesare desfăşurării evenimentului care va face ca toată lumea să fie cu ochii pe Sibiu, într-un în care România va deţine şi preşedinţia Consiliului UE.

„În pregătirea Summit-ului au avut loc încă de anul trecut întâlniri constante între echipa Primăriei Sibiu şi reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, ai Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanţii TVR – broadcaster-ul Summitului, precum şi cei ai Directoratului de Interpretariat al Comisiei Europene şi ai altor instituţii care sunt implicate în demersuri”, a spus Gligore.

Prima măsură luată de autoritățile din Sibiu  a fost să elibereze orașul de cei aproape 15.000 de studenți care învață acolo, potrivit digi24

Orașul va fi foarte aglomerat și din motive de securitate locațiile în care studenții ar trebui să învețe vor fi folosite pentru diverse activități în cadrul Summit-ului”, afirmă Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Studenţii sibieni vor avea liber între 26 aprilie şi 12 mai. Cursurile pierdute se vor recupera însă, ori în zilele de sâmbătă, ori prin prelungirea cu o săptămână a anului universitar.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ulterior, că a stabilit cu preşedintele Consiliului European de la Bruxelles, Donald Tusk, ca întâlnirea informală de la Sibiu, anunţată de Jean-Claude Juncker, să aibă loc pe 9 mai 2019, de Ziua Europei.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: