ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sibiu – Summitul UE, primul după BREXIT. Participă 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti

Sibiu – Summitul UE, primul după BREXIT. Participă 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti

Începând cu data de 9mai a.c. Sibiul va fi gazda Summit-ului Uniunii Europene, de Ziua Europei.  Va fi ultima întâlnire din Agenda liderilor prezentată de către preşedintele Consiliului, Donald Tusk, şi la care se vor trage concluziile în ceea ce priveşte viitorul Uniunii. La Summit-ul de la Sibiu, vor participa 27 de lideri europeni, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti. Se va vorbi în 24 de limbi.

În 13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunţat că şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, pentru Mediafax, că au loc periodic întâlniri pentru stabilirea tuturor cerinţelor necesare desfăşurării evenimentului care va face ca toată lumea să fie cu ochii pe Sibiu, într-un în care România va deţine şi preşedinţia Consiliului UE.

„În pregătirea Summit-ului au avut loc încă de anul trecut întâlniri constante între echipa Primăriei Sibiu şi reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, ai Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanţii TVR – broadcaster-ul Summitului, precum şi cei ai Directoratului de Interpretariat al Comisiei Europene şi ai altor instituţii care sunt implicate în demersuri”, a spus Gligore.

Prima măsură luată de autoritățile din Sibiu  a fost să elibereze orașul de cei aproape 15.000 de studenți care învață acolo, potrivit digi24

Orașul va fi foarte aglomerat și din motive de securitate locațiile în care studenții ar trebui să învețe vor fi folosite pentru diverse activități în cadrul Summit-ului”, afirmă Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Studenţii sibieni vor avea liber între 26 aprilie şi 12 mai. Cursurile pierdute se vor recupera însă, ori în zilele de sâmbătă, ori prin prelungirea cu o săptămână a anului universitar.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ulterior, că a stabilit cu preşedintele Consiliului European de la Bruxelles, Donald Tusk, ca întâlnirea informală de la Sibiu, anunţată de Jean-Claude Juncker, să aibă loc pe 9 mai 2019, de Ziua Europei.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: