ROMÂNIA BREAKING NEWS

Servicul rus de securitate, FSB intenționează să blocheze exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră

Servicul rus de securitate, FSB intenționează să blocheze exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat pe 31 august o hotărîre ce vizează „asigurarea capacității de apărare și securitate a Federației Ruse îm mările Neagră și Azov marile Neagra si Azov”, fapt ce aduce atingere si capitolului energetic.

In cazul în care Ministerul Apararii Rus și Serviciul de Securitate – FSB vor prezenta Agentiei Federale pentru utilizarea resurselor subsolului (Rosnedra) concluzii cu privire la posibile amenințări la adresa apărării și securității naționale, Agenția va pregăti un proiect de decizie a guvernului rus de a nu acorda solicitantului dreptul de a utiliza sectorul de subsol și, conform procedurii stabilite, va trimite acest proiect de decizie Ministerului Mediului pentru punerea lui in discutie în cadrul guvernului, mentioneaza textul, citat de Unian.

exploatarea_zacaminte_Marea_NeagraAstfel, FSB ar putea bloca drepturile de exploatare a unor zacaminte din Marea Neagră și Marea Azov acordate de Ucraina unor companii înainte de anexarea Crimeii de catre Rusia în martie 2014.

Respectivul document a fost elaborat de Ministerul Mediului de la Moscova pentru punerea în aplicare a unei legi datând din 29 iunie 2015, cu privire la particularitățile reglementării juridice a relațiilor în domeniul utilizării subsolului în legatură cu alipirea Crimeii la Rusia și formarea unor entități noi în cadrul Federației Ruse — Republica Crimeea și orașul de importanță federală Sevastopol.

La 21 august, guvernul ucrainean a ordonat holdingului Naftogaz Ukraini sa angajeze juristi pentru a proteja drepturile sale de proprietate in Crimeea, in conditiile in care Kievul a pierdut controlul asupra companiei de stat Cernomorneftegaz — cea mai importanta companie ucraineana de prospectiuni si exploatarea a zacamintelor din Marea Neagra — dupa anexarea peninsulei de catre Rusia. La 19 martie 2014, sondele Cernomorneftegaz din Crimeea au fost ocupate de persoane inarmate in uniforme militare fara insemne distinctive. (karadeniz-press.ro)

Andrei Rădescu / România Breaking News – RBN Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: