ROMÂNIA BREAKING NEWS

Serviciile rusești pregătesc Țările Baltice, la pachet într-o „Republică Populară Narva”

În Estonia, Letonia şi Lituania, există teritorii cu probleme, unde trăieşte o populaţie vorbitoare de limbă rusă. Acolo activează un număr de organizaţii pro-ruse finanţate direct din Rusia şi care menţin contacte cu serviciile speciale ruseşti. Deja putem constata preludiul înfiinţării ‘Republicii Populare Narva’
Serviciile rusești pregătesc Țările Baltice, la pachet într-o „Republică Populară Narva”

Țările baltice s-ar putea confrunta cu probleme, din cauza organizațiilor pro-ruse de pe teritoriul lor, care sunt în strânsă legătură cu serviciile speciale rusești.

Analistul politic Taras Ciornovi, fost parlamentar în Rada Supremă de la Kiev, consideră că Federația Rusă nu își va abate atenția de la Ucraina și, mai mult decât atât, avertizează că ar trebui să ne așteptăm la o activizare a forțelor pro-ruse și în alte regiuni – informează Rador.

“Țările NATO au început să realizeze ce se întâmplă, experți din trei state baltice analizând activitatea coloanei a cincea din țările lor. În Estonia, Letonia și Lituania, există teritorii cu probleme, unde trăiește o populație vorbitoare de limbă rusă. Acolo activează un număr de organizații pro-ruse finanțate direct din Rusia și care mențin contacte cu serviciile speciale rusești. Deja putem constata preludiul înființării ‘Republicii Populare Narva’. Amenințarea unui război hibrid în aceste țări nu doar că există, ci este în proces de înaintare” – a subliniat Ciornovil.

Potrivit expertului, Rusia va continua să provoace Occidentul. “În alte țări nu există astfel de amenințări directe, dar are loc, totuși, un spectacol de forțe. Mă refer, în primul rând, la Polonia. În regiunea Kaliningrad, de exemplu, au loc provocări constante la graniță. Prezența Rusiei a mai fost înregistrată în zona Mării Nordului, în Olanda și în Belgia. Rusia, pur și simplu, dă semne de impunitate” – a afirmat Ciornovil.

Cu toate acestea, expertul consideră că situația financiară a Rusiei nu permite Moscovei să poarte un război deschis cu Ucraina.

“Rusia nu își va abate atenția de la Ucraina, are suficiente forțe și resurse care pot fi folosite pentru a perturba situația în orice loc. Dar metodele războiului hibrid nu vor putea fi implementate în continuare în Ucraina. Rusia ar trebui să înceapă un război deschis cu noi, însă nu este pregătită pentru acest lucru nici din punct de vedere militar, nici din punctul de vedere al resurselor necesare” – a concluzionat analistul ucrainean.

Sursa: Etransmedia prin România Breaking News

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: