ROMÂNIA BREAKING NEWS

Serbia „prietenă”… aliata teroriștilor pro-ruși

In timp ce multi occidentali condamna actiunile separatistilor pro-rusi din Ucraina, locuitorii din Novi Sad par sa ii simpatizeze din ce in ce mai mult pe acestia.

Mai mult, separatistii si-au facut si echipa de fotbal. In august, reprezentantii separatistilor din Republica Populara Luhansk vor merge la Novi Sad pentru a lua parte la un meci de fotbal contra echipei locale, potrivit The Moscow Times.

„Dragi frati, noi suntem gata sa gazduim echipa voastra. Nu trebuie sa alegeti 18 jucatori profesionisti, alegeti oricare 18 jucatori”, a scris Tomislav Lovrekovici, presedinte FC Novi Sad, intr-o scrisoare adresata Republicii Populare Luhansk.

Separatistii vor trebui sa plateasca biletele de avion, iar echipa sarba se va ocupa de costurile pentru masa si cazare.

De asemenea, un proprietar al unei cafenele din Serbia a decis sa isi arate intr-un mod inedit simpatia pentru presedintele rus, Vladimir Putin, asa ca si-a numit localul dupa liderul de la Kremlin.

Cafe Putin, care are la intrare un portret al presedintelui rus, va fi deschisa sambata in Novi Sad, al doilea cel mai mare oras din Serbia.

„O multime de oameni din Novi Sad il respecta pe presedintele Vladimir Putin. Exista multi rusofili si oameni care il adora”, a declarat proprietarul cafenelei, Radivoj Miljanici.

In acelasi timp, o echipa de experti olandezi desfasoara o ancheta in Ucraina pentru a afla in ce circumstante a fost doborat avionul Malaysia Airlines. Avionul Boeing 777 s-a prabusit in estul Ucrainei, pe 17 iulie, iar 298 de persoane au murit.

Sursa:themoscowtimes.com