ROMÂNIA BREAKING NEWS

Serbia nu admite prezența Jobbik pe teritoriul său! Sub aparența de „birou europarlamentar” activa „Iștvan Savai -mișcarea Jobik pentru Ungaria”, prezent și în siajul personajelor diversiunii culturale „Noua Danemarcă” din R. Moldova

Serbia nu admite prezența Jobbik pe teritoriul său! Sub aparența de „birou europarlamentar” activa „Iștvan Savai -mișcarea Jobik pentru Ungaria”, prezent și în siajul personajelor diversiunii culturale „Noua Danemarcă” din R. Moldova

Iștvan Savay, cu dublă cetățenie, sîrbă și maghiară, a obținut un loc de deputat în parlamentul European, ca eurodeputat maghiar din partea JOBBIK. La scurt timp și-a a deschis în orașul Senta din Serbia, aflat lângă granița cu Ungaria, un birou cu titulatura „Iștvan Savai – mișcarea Jobik pentru Ungaria”.

Încălcând legea partidelor politice din Serbia, activînd în numele unui partid care nu se află înregistrat oficial a fost trimis în judecată în urma unei constatări și acuzat de încălcare a legislației privin partidele politice din Serbia .
Biroul afost  deschis în octombrie  2014 și anunțat în presă ca birou europarlamentar finanțat de parlamentul Ungariei. Practic este a doua încercare de a deaschide o reprezentanță Jobbik în Serbia. Prima  încercare a fost facută la Subotița dar biroul a fost închis la scurt timp prin intervenția autorităților sîrbe. În afara de Serbia, Jobbik mai dorește deschiderea de birouri în tările vecine spre nemultumirea localnicilor. Exemplu este localitatea Dunavska Streda din Slovacia unde prezența oficială Jobik a provocat reacții vehemente ale slovacilor. Tot în orașul Dunavska Streda din Slovacia, au avut loc sub atenta supervizare a lui Iștvan Savay o demonstrație organizată de iredentiștii maghiari pentru autonomia ținutului secuiesc din România, „ocupând” trotoarul din fața sediului primăriei din oraș și arborând steagul secuiesc. Manifestarea a fost oprită de poliția slovacă, care a intervenit și a distribuit cu generozitate amenzi pentru încălcarea legii.
 *
Nota Redacției România Breaking News – RBN Press:
Iștvan Savay este o prezență insolită, nelipsită și din România unde acționează alături de reprezentanți și activiști HVIM, cu sprijinul puterii de la București, grație prezenței la guvernare a UDMR. Ultima oară a fost prezent la „Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdélyi Magyar Ifjak – EMI), desfășurată la Gheorgheni, unde își liniștea „compatrioții” în legătură cu „pericolul” pentru populația maghiară,  ca România să se unească cu R. Moldova, văzând în aceasta o oportunitate de acțiune pentru (N.R. iredenta maghiară) în direcția federalizării României. Pentru cei mai puțin familiarizați cu conceptul federalizării României citiți: Regionalizarea si federalizarea Romaniei, in planurile Germaniei naziste. De la al Treilea Reich si URSS la UE: DINAMICA DEZMEMBRARII.
Ce spunea Iștvan Savay despre Unirea României cu R. Moldova?
„Sunt sigur că peste cinci, zece, 15 ani România se va uni cu Moldova, toate semnele și procesele indică acest lucru. Mulți spun că este un pericol pentru populația maghiară de aici, deoarece s-ar diminua numeric reprezentarea în Parlamentul de la București, dar asta este o alta temă. Noi credem că ascunde o posibilitate, diplomația maghiară și politica națională trebuie să fie pregătite pentru această mare unire, care trebuie să ducă la o federalizare de un anumit nivel a României. Nu cred că România se va uni cu Moldova astfel încât structura statului să nu fie afectată. Iar aceasta poate fi o oportunitate, nu înseamnă că va fi egală cu o autonomie sau cu autodeterminarea, dar va fi mai ușor ca maghiarii să fie mai bine reprezentați cel puțin la nivel regional”, a declarat, vineri, vicepreședintele partidului radical Jobbik, Szávay István, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdélyi Magyar Ifjak – EMI), desfășurată la Gheorgheni
Iștvan Savay este un cunoscut antiromân, el a apărut frecvent în siajul celor mai active organizații și personaje ce acționează la vedere și nestingherite împotriva statului român și a românilor în general, este de asemeni prezent în episoadele prezentate exclusiv pe România Breaking News, referitor la noua diversiune culturală încercată de iredentismul maghiar în R. Moldova prin numitul Balázs F. Attila („Nouă Danemarcă”)

Imagini și explicații extrase din: Exclusiv! Să ne cunoaștem (IN)AMICII! (2) Incursiune printr-o diversiune culturală a iredentismului maghiar în R. Moldova cu conexiuni HVIM și „Moldova mare”

IstvanSavay2
Publicat de Marian CLENCIU- romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: