ROMÂNIA BREAKING NEWS

Separatiștii organizează alegeri prezidențiale și parlamentare la Lugansk și Donețk

Rebelii proruși din estul Ucrainei au anunțat, marți, desfășurarea alegerilor prezidențiale și legislative la 2 noiembrie în republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk, potrivit agențiilor ruse de presă.

„Intenționăm să organizăm alegerile pentru Consiliul Suprem (Parlament) și pentru președintele republicii la 2 noiembrie”, a declarat pentru agenția Interfax „premierul” din „Republica Donețk”, Aleksandr Zaharenco, precizând că în regiune nu vor fi organizate alegerile legislative ucrainene stabilite pentru 26 octombrie.

„Avem propriul Consiliu Suprem și vom decide singuri ce alegeri vom organiza și la ce dată vor avea loc”, a afirmat el.

„Niciun alt fel de alegeri, inclusiv cele pentru Parlamentul ucrainean, nu vor fi organizate în regiunea noastră”, a subliniat Zaharcenko.

La rândul său, un lider din cealaltă regiune separatistă, „Republica populară Lugansk”, a anunțat că alegerile prezidențiale și legislative vor fi organizate în aceeași zi ca la Donețk.

„Alegerile vor avea loc simultan cu cele din Republica populară Donețk, la 2 noiembrie”, a declarat președintele Consiliului Suprem al Republicii Lugansk, Aleksei Kariakin, pentru agenția oficială rusă Itar-Tass.

Sursa: independent.md