ROMÂNIA BREAKING NEWS

Senatorul Viorel Badea, sprijin pentru „Bacalaureat Britanic” la Limba Română. Britanicii s-au îndrăgostit de țara noastră

Senatorul Viorel Badea, sprijin pentru „Bacalaureat Britanic” la Limba Română. Britanicii s-au îndrăgostit de țara noastră

Delegația care s-a deplasat în România pentru a susține ideea lui Iris Radulian, coordonatorul MY Romania Group, de a introduce în programa de învățământ britanică disciplina Limba Română, are parte de un program plin.

Din grup mai fac parte Susan Grace, directorul adjunct al Newman Catholic College, Luljeta Nuzi, director Shpresa Programme, Iris Radulian, coordonator MY Romania Group, Kana Naheerathan, primarul din Brent, Iolanda Costide, copreședinte PNL Marea Britanie și Mircea Maer, editor Ziarul Românesc.

În prima zi, la invitația senatorului pentru Diaspora, Viorel Badea, oaspeții au avut ocazia să admire frumusețile Bucureștilor de altădată, la unul dintre cele mai apreciate restaurante din capitala României, Caru’ cu Bere.

Delegației i s-a alăturat și Nicolae Rațiu, președintele Ratiu Foundation, care a sprijinit de la bun început îndrăznețul proiect al MY Romania.

Susan Grace a făcut cunoștință și cu obiceiurile orășenilor din vremea lui Caragiale, jucând bilete de papagal.

A doua zi, dis-de-dimineață, s-a plecat către Castelul Bran, inclus în program la dorința celor trei străini din delegație care nu au vrut să ajungă în România fără a vedea „locuința” lui Dracula.

Nu au dat de urma vampirului făcut celebru de irlandezul Bram Stoker, în schimb au aflat adevărata poveste a Branului, de la Alexandru Priscu, PR și marketing managerul Castelului Bran.

Au vizitat camerele în care au locuit primii regi ai României și s-au fotografiat alături de tabloul domnitorului Vlad Țepeș, cel care se pare că l-a inspirat pe scriitor la crearea sângerosului personaj.

Peisajele de pe Valea Prahovei și din culoarul Rucăr-Bran, ce separă Masivele Bucegi și Leaota de Munții Piatra Craiului și Iezer-Păpușa, i-au impresionat pe oaspeți care au spus că vor recomanda tuturor cunoștințelor să își petreacă vacanța în România.

A urmat o călătorie prin Moldova, către Gura Humorului, acolo unde primarul din Brent, Kana Naheerathan, era așteptat de edilul Marius Ursaciuc, pentru a discuta despre înfrățirea celor două localități.

Despre cum au descoperit londonezii ospitalitatea bucovineană, dar și despre rezultatele discuțiilor cu profesorii de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, veți putea afla în articolele noastre viitoare despre subiectul „BAC”-ului la Limba Română.

Pe 23 martie, delegația a ajuns la Ministerul Învățământului și la Senatul României. Întâlnirile au fost facilitate de senatorul PNL pentru Diaspora, Viorel Badea.

Sursa: ziarulromanesc.net prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: