Senatior Viorel Badea

Senatorul Viorel Badea ia atitudine față de parlamentarul britanic Owen Paterson, autorul declarațiilor jignitoare la adresa românilor

Nu mai contenesc reacțiile față de declarația jignitoare a unui deputat britanic la adresa românilor făcută chiar în prezența Premierului britanic: „Nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpșunilor”.  Vedeți – Declarație extremistă a unui deputat britanic la adresa românilor! …prezent și premierul UK -Theresa May.  Recent, senatorul român responsabil pentru problemele diasporei, Viorel Badea a reacționat luând apărarea conaționalilor printr-o scrisoare trimisă parlamentarului britanic și dată publicității.

Senatorul român Viorel Badea își exprimă „îngrijorarea și stupefacția” față de declarațiile calomnioase făcute la adresa românilor, declarații care îl situează pe Paterson în afara timpului prezent al mileniului trei, care este   „o lume a toleranței, a bunului-simț și a respectului reciproc (…) Realizați că generații întregi de britanici s-au sacrificat pentru a crea un spațiu de toleranță și bunăstare în Regatul Marii Britanii?”.

(…) Sincer, mă îndoiesc că înțelegeți și aprofundați aceste adevăruri evidente. Spuneți că sunt români în Marea Britanie care nu știu să vorbească la telefon, dar nu spuneți că, tot în Marea Britanie sunt români care, în marile companii multinaționale din Anglia sau din lume proiectează telefoane sau produc software care va permite dumneavoastră să vă transmiteți online discursul politic la nivel global.

Vorbiți, de asemenea, ireverențios, despre românii și bulgării care, chipurile, îi lăsa fără muncă pe britanici și amenința echilibrul social din arhipelag, dar evitați să vorbiți despre faptul că acești oameni harnici muncesc din greu, iar munca lor generează taxe și impozite din care statul britanic bugetează sistemul de sănătate, educația, infrastructura și, nu în ultimul rând, va plătește dumneavoastră salariul și, mai târziu, vă alimentează sistemul de pensii.

Deci, în câteva cuvinte, dumneavoastră îi jigniți pe cei care vă plătesc sau ei vă plătesc pentru ca dumneavoastră să îi jigniți. (…) ” – a mai scris senatorul Badea.

Integral Comunicat de presă al senatorului Badea:

„Domnule parlamentar Owen Paterson,

Am luat la cunoștință cu îngrijorare și stupefacție de declarațiile calomnioase pe care le-ați făcut, recent, la adresa românilor și bulgarilor care muncesc cinstit în Regatul Marii Britanii. Citind proiecția gândirii dumneavoastră, mă încearcă un profund sentiment de nedumerire: dumneavoastră realizați unde vă situați temporal?

Realizați că lumea civilizată a mileniului trei este o lume a toleranței, a bunului-simț și a respectului reciproc? Realizați că generații întregi de britanici s-au sacrificat pentru a crea un spațiu de toleranță și bunăstare în Regatul Marii Britanii?

Sincer, mă îndoiesc că înțelegeți și aprofundați aceste adevăruri evidente. Spuneți că sunt români în Marea Britanie care nu știu să vorbească la telefon, dar nu spuneți că, tot în Marea Britanie sunt români care, în marile companii multinaționale din Anglia sau din lume proiectează telefoane sau produc software care va permite dumneavoastră să vă transmiteți online discursul politic la nivel global.

Vorbiți, de asemenea, ireverențios, despre românii și bulgării care, chipurile, îi lăsa fără muncă pe britanici și amenința echilibrul social din arhipelag, dar evitați să vorbiți despre faptul că acești oameni harnici muncesc din greu, iar munca lor generează taxe și impozite din care statul britanic bugetează sistemul de sănătate, educația, infrastructura și, nu în ultimul rând, va plătește dumneavoastră salariul și, mai târziu, vă alimentează sistemul de pensii.

Deci, în câteva cuvinte, dumneavoastră îi jigniți pe cei care vă plătesc sau ei vă plătesc pentru ca dumneavoastră să îi jigniți. Pe de altă parte, ca om politic, mă mâhnește faptul că, sir Owen Paterson, colegul meu din Parlamentul Britanic, are o manieră de abordare politică ușor medievală, adică, asemenea altor politicieni europeni aflați în criză de idei generatoare de bunăstare cotidiană, își concentrează agenda politică și publică pe discriminare și ura rasială, uitând că „intoleranța este o dovadă de impotență” (Aleistar Crowley) politică, în acest caz. În concluzie, vă provoc, domnule deputat, la un „duel mediatic” face to face, pe orice canal media britanic unde, fiecare dintre noi să ne susținem ideile pro și contra europenilor care, prin munca lor, contribuie la bunăstarea britanicilor. Un dialog politic constructiv, nu electoral distructiv.

Cu nedisimulată considerație pentru poporul britanic de pretutindeni,

Senator Viorel Badea Vicepreședintele Comisiei Românilor de Pretutindeni,

Membru al Comisiei de Politică Externă a Senatului”

romaniabreakingnews.ro