ROMÂNIA BREAKING NEWS

Semnal! Gen. Ben Hodges (SUA): Vladimir Putin incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii

Semnal! Gen. Ben Hodges (SUA): Vladimir Putin incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, afirma ca Rusia incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii, ceea ce i-ar oferi o pozitie de forta asupra economiilor sud-est europene, potrivitThe Daily Telegraph.

„Sunt sigur ca Putin vrea sa ne distruga Alianta, nu atacand-o, ci divizand-o”, a spus Hodges, intr-un discurs sustinut la Berlin.

De asemenea, el a afirmat ca Rusia are 12.000 de soldati in Ucraina. „Daca nu credeti nici acum ca Rusia este implicata direct in Ucraina, nu veti crede niciodata. Nu vreti sa o credeti”, a subliniat el.

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat joi că declaratia generalului Hodges legata de evolutiile din Europa de Est este „extrem de importanta” confirma analiza sa si a structurilor romanesti de securitate.

„Am venit să-i atenționez pe cei din conducerea PMP că astăzi a fost o declarație extrem de importantă legată de evoluțiile din Europa de Est. A fost declarația generalului Hodges (Ben Hodges – n.r.), comandantul forțelor americane din Europa, care, sunt convins, în urma informațiilor și a unei analize a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani de zile, că ținta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării”, a spus fostul șef de stat, la plecarea de la sediul central al PMP din Capitală, potrivit Agerpres.

Băsescu a adăugat că acest lucru, venit din partea unui comandant militar, nu este de trecut cu vederea.

„S-a ajuns la aceeași concluzie pe care în analiza mea și a structurilor de securitate românești am tras-o acum doi ani de zile, iar astăzi este confirmată ca analiză de generalul Hodges, comandantul forțelor americane din Europa. Cred că este un semnal care trebuie tras”, a mai spus acesta.

Băsescu nu a dorit să discute despre poziția pe care ar trebui să o aibă președintele Klaus Iohannis.

„N-aș discuta. Eu i-am rugat pe partenerii din PMP să aibă în vedere că nu e joacă cu situația de securitate din regiune”, a mai declarat fostul șef al statului.

Sursa: hotnews.ro prin România Breaking News

Editor Gabriel Negru

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: