ROMÂNIA BREAKING NEWS

Semnal de Alarmă! Avertismentul Ex-președintelui Georgiei, Mihail Saakașvili: prin acțiuni militare Rusia va separa Crimeea de Ucraina și mai apoi va încerca un „coridor” prin regiunile de sud ale Ucrainei – Nikolaev și Odesa, spre regiunea transnistreană a Republicii Moldova!

SaakasviliLa întrebarea „Ce ar trebui să întreprindă la moment Ucraina vis-a-zis de problema Crimeei?”, ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili a susținut că în acest sens există două „noutăți”: una proastă și una bună. Cea proastă e că Rusia neapărat va întreprinde acțiuni pentru separarea regiunii de Ucraina, așa precum a făcut-o și în Georgia. Știrea cea bună e că deja, în baza experienței din Osetia de Sud și Abhazia, se cunosc pașii pe care îi va urma Kremlinul pentru a anexa Crimeea.

Armata_rusa_spre_transnistria_„În primul rând, Putin va începe a oferi pașapoarte rusești tuturor”, a susținut Saakașvili. „Mai apoi, sub pretextul apărării cetățenilor săi va alerta trupele militare și Flota rusească, staționată în Crimeea și va bloca trecerile și căile de contact dintre Crimeea și restul Ucrainei”.

„Mai apoi, după mine, rușii vor face un „coridor” prin regiunile de sud ale Ucrainei – Nikolaev și Odesa, spre regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Acesta e planul agonic al Moscovei, căci ea înțelege că nu mai poate ține în sfera sa de influență republicile post-sovietice”, a susținut fostul președinte georgian.

„Consider că aceste intenții ale rușilor sunt niște planuri demențiale, însă ei n-au altă ieșire în situația dată. La moment se impune a lucra foarte intens cu opinia publică în regiunile de sud-est ale Ucrainei. Sunt convins că lumea și la Harkov, și la Lugansk, și la Donețk vrea să trăiască într-o Ucraină integră și dacă li se va explica clar oamenilor atât din regiunile de est, cât și celor din Crimeea că nu-i amenință nimic rău și că pericolul anunțat de propaganda rusească e unul fals, oamenii vor înțelege”, a declarat Saakașvili.

„La moment, urmează cât mai repede a forma un guvern nou, care să se ocupe de această chestiune”, a conchis fostul lider al Georgiei.

Sursa: deschide.md

Redacția R.B.N. Press reamintește cititorilor că:

Nave militare rusești au ajuns în coasta ucraineană a peninsulei Crimeea și debarcă soldați în vedera unei intervenții! Populația rusofonă din Sevastopol a ars steagul ucrainean și solicită ajutorul lui Putin!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.