ROMÂNIA BREAKING NEWS

Seminar la București: GEOPOLITICĂ ȘI TURISM – NOI ORIENTĂRI ÎN BUSINESS ȘI INFLUENȚE. INTEGRARE ÎN ACTUALITATE. SCHIMBĂRI TACTICE

Seminar la București: GEOPOLITICĂ ȘI TURISM – NOI ORIENTĂRI ÎN BUSINESS ȘI INFLUENȚE. INTEGRARE ÎN ACTUALITATE. SCHIMBĂRI TACTICE

USH PRO BUSINESS și ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ DE GEOGRAFIE, ECOLOGIE ȘI TURISM “DESTIN GEOGRAFIC” organizează pe 24 octombrie 2017, la București , seminarul GEOPOLITICĂ ȘI TURISM – NOI ORIENTĂRI ÎN BUSINESS și INFLUENȚE. INTEGRARE ÎN ACTUALITATE. SCHIMBĂRI TACTICE, informează romaniabreakingnews.ro

Potrivit organizatorilor, una dintre caracteristicile socio-istorice a lumii actuale este faptul că turismul s-a transformat dintr-o activitate cvasi-cotidiană într-o industrie şi apoi într-o nevoie socială, care implică componente ale mediului geografic, inclusiv din cele de ordin geopolitic. Așa putem vorbi de geopolitica turismului, care aduce puncte de vedere şi viziuni diferite asupra turismului în relaţia sa cu contextul geopolitic local/regional, încercând să explice prin ce anume turismul cauzează rivalităţi de putere asupra teritoriilor, mai mari sau mai mici, prin ce factori determinanţi sau de influenţă, pentru diferite niveluri de percepţie.

Analizele geopolitice şi de securitate con-ţin informaţiile necesare, cu privire la situaţiile şi entităţile de importanţă strategică, operaţională şi tactică care pot influenţa acti-vitatea turistică, atât pentru individ, cât şi pentru mediul de afaceri.

Consultanţa prin analiză geopolitică nu se limitează doar la informaţii şi sfaturi cu privire la riscurile dintr-o anumită ţară sau destinaţie (identificarea riscurilor potenţiale şi a impactului acestora asupra turismului), ci include şi sugestii pentru managementul crizelor în vederea asigurării continuităţii afacerii în turism, dar şi noi competenţe pentru profesioniştii din turism în privinţa asigurării securităţii turiştilor.

S-a mai constatat în ultimii ani şi realita-tea confirmă că, odată cu creşterea riscurilor şi ameninţărilor asupra activităţilor de turism, a scăzut interesul pentru cunoaşterea, preve-nirea şi instruirea personalului angajat în acest sector, privind securitatea şi siguranţa turiştilor. Scopul final ar fi, de a identifica şi prezenta măsuri eficiente de depistare a vulnerabilităţilor şi de contracarare a potenţialelor riscuri, crearea de noi competenţe în turism.

Rezultanta geopoliticii turismului şi aplicarea în practică va determina elaborarea unor norme de securitate specifice turismului, care să contribuie la eliminarea vulnerabilităţilor şi riscurilor inerente desfăşurării activităţiilor turistice în ţări, regiuni sau destinaţii turistice (instabile din varii motive, la un moment dat), pentru sporirea gradului de securitate şi siguranţă a individului consumator de turism, a prestatorilor hotelieri şi a profesioniştilor care însoţesc turiş-tii, cât şi a mediului de afaceri.

Organizatorii și-au propus prin Seminarul acesta să abordeze o tematică comprehensivă din registrul geopolitic și turistic:

٭ Geopolitica şi turismul
Dezvoltarea turismului în contextul globalizării
Factori determinanţi şi de influenţă ai fenomenului turistic
Impactul geopolitic asupra turismului mondial

٭ Geopolitica – un domeniu de studiu, util pentru înţelegerea lumii actuale
Geopolitica şi turismul
Turismul a integrat riscul

٭ Globalizarea, turismul şi România
Impactul turismului asupra activităţii economico-sociale
Consecinţele geopolitice ale dezvoltării turismului
Turismul: vector sau victimă a şocului civilizaţiilor?
Rolul României în noua ordine geopolitică a Europei

٭ Domeniul carpato-danubiano-pontic şi contextul geopolitic actual

٭ Geopolitica turismului în România
Factori determinanţi ai dimensiunii geopolitice a spaţiului românesc
Analiza SWOT a României ca destinaţie turistică
România următorilor 25 de ani (2015-2040)

Potrivit comunicatului organizatorilor, seminarul se adresează autorități locale, firmelor de turism, managerilor în turism, agențiilor de turism, ghizilor de turism, asociațiilor profesionale, ONG-uri care au tangență cu problematica seminarului, studenți, masteranzi, dar și Ccelor pasionați de domeniu.

Evenimentul va avea loc in data de 24 octombrie 2017 – începând cu ora 10.00, la sediul USH Pro Business, din strada Nicolae Iorga nr.34-36, Etaj 1, Sector 1, București (fosta Ambasada Canadei – zona Piața Romana)

Pentru informații suplimentare referitoare la înscriere si alte detalii, ne puteți contacta la office@ushprobusiness.ro, telefon 021-6500014 / 021-7943518 sau accesați www.ushprobusiness.ro

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: