ROMÂNIA BREAKING NEWS

Șefului spionajului estonian: plan rusesc în desfășurare pentru discreditarea militarilor trimişi de NATO în estul Europei

Șefului spionajului estonian: plan rusesc în desfășurare pentru discreditarea militarilor trimişi de NATO în estul Europei

Există un plan al Rusiei în desfășurare pentru discreditarea militarilor trimişi de NATO în estul Europei, dezvăluie şefului spionajului estonian (Teabemet), Mikk Marran.

Potrivit acestuia, Kremlinul pregăteşte o adevărată ofensivă propagandistică pentru a contracara desfăşurarea forţelor Alianţei la graniţele Rusiei., scopul ar fi slăbirea moralului trupelor britanice ce vor fi desfăşurate în Estonia în următoarele săptămâni.

Acest avertizment al şefului spionajului de la Tallinn,  a fost dat publicității într-un interviu acordat Times. Mikk Marran susţine că Kremlinul plănuieşte o serie de acţiuni care să discrediteze angajamentul NATO de a întări flancul de est al Alianţei.

Potrivit lui Marran, este vorba despre o serie de operaţiuni neconvenţionale, de exemplu înscenarea de bătăi în baruri, care să dea impresia că militarii britanici sunt huligani, dar şi implicarea soldaţilor în scandaluri sexuale şi şantajarea loc cu informaţiile postate în reţelele sociale. Informaţiile au fost discutate în ultimele luni de serviciile de la Tallinn şi Londra, afirmă oficialul eston.

Desfăşurarea trupelor NATO în ţările baltice şi Polonia este oportunitatea perfectă pentru ca aparatul de propagandă al Kremlinului să acuze o “agresiune occidentală” înscenând scandaluri şi lansând ştiri false. “Deja asistăm la acest fenomen”, a declarat şeful Teamebet pentru Times, “circulă zvonuri cum că trupele nu sunt privite cu ochi buni de populaţie.” Oficialul eston spune că există şi riscul că Moscova să folosească “cyber-spionajul”, şantajându-i pe militari pe bază unor date furate în urmă spargerii conturilor de pe reţelele sociale.

Există și cazuri concrete, astfel, în noiembrie 2016, doi soldaţi britanici implicaţi într-o încăierare într-un McDonald’s din Letonia au fost filmaţi de o echipă de jurnalişti pro-rusi. Marran sugerează că a fost vorba de o înscenare “cu background din Rusia”. Acelaşi lucru l-au afirmat în noiembrie şi surse din conducerea armatei britanice, care au susţinut că militarii au fost atacaţi de o bandă locală iar echipa de filmare era pregătită dinainte la locul incidentului.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: