„Șeful antenei CIA din România care i-a ajutat pe Mitrea și Ciorbea în organizarea sindicatelor, descoperit agent KGB” – Ion Cristoiu despre Bătălia dintre serviciile secrete străine în România

Mai multe servicii secrete străine se războiesc între ele pe teritoriul României şi bulversează opinia publică, avertizează Ion Cristoiu în gândul.info. Potrivit acestuia, aceste conflicte sunt generate de interese şi de şefii acestor servicii. Jurnalistul a dat ca exemplu filmul ”Divizia Berlin”, un serial care prezintă povestea unui agent sub acoperire ajuns în birourile CIA din Berlin.

MI6, cel mai puternic serviciu secret care acţionează în România

Din punctul său de vedere, cel mai puternic serviciu secret străin care acţionează în România este MI6, al britanicilor, dar nici ruşii nu sunt prea departe de podium. În acest context, el atrage atenţia că, în spatele unor personaje credibile, cum ar fi un jurnalist, se pot ascunde, de fapt, agenţi acoperiţi ai unor servicii secrete străine.

Șeful stației CIA din România, în anii `90, descoperit agent KGB

“Eu cred în continuare în britanici, CIA este o rudă săracă a lor, adică din totdeauna au fost. Ei sunt foarte buni. Ruşii – nu am nici o îndoială şi foarte important, vă atrag atenţia, poate să vină la dumneavoastră, o chestie de servicii, vine un ziarist de la New York Times, da? Şi de unde ştiţi dumneavoastră că ea nu e sub acoperire? Ştiaţi că în 1990, şeful antenei CIA de aici, a fost un domn Nicholson, la care s-au dus Mitrea şi Ciorbea şi care au organizat sindicatele da? Ştiţi că la doi ani el a fost anchetat şi descoperit ca agent KGB?

Ştiţi că la doi ani el a fost anchetat şi descoperit ca agent KGB? Niciodată nu ştii, tu zici că vorbeşti cu el occidental, e francez, nu ştiu, de la Figaro şi… acuma nu trebuie să vă temeţi, eu oricum nu sunt sub acoperire”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.