ROMÂNIA BREAKING NEWS

Securitatea R.Moldova este în pericol! Ar fi trebuit să ne apropiem mai mult de NATO – Nicolae Timofti

Securitatea R.Moldova este în pericol! Ar fi trebuit să ne apropiem mai mult de NATO – Nicolae Timofti

Întrebat, într-un interviu acordat Moldova1, la împlinirea a trei ani de mandat, dacă este nevoie de o reformă a armatei, președintele Nicolae Timofti a declarat: „Foarte mult, e necesară și se lucrează (…) Trăim în alte vremuri, alte condiții care ne pun securitatea noastră, a statului, în mare pericol”.

„Atunci când a fost cazul (anii ’90 – n.r.) trebuia să luăm decizia referitor la colaborarea cu NATO în acțiuni de pacificare. În aspectul securității militare, ar fi trebuit să ne apropiem mai mult de NATO, dacă pe teritoriul nostru se afla o armată străină care nu ne-a dorit binele și au susținut separatismul în Republica Moldova”, a afirmat Nicolae Tomofti.

Președintele Timofti a subliniat că R. Moldova n-a întreprins niciodată „nimic rău împotriva Rusiei și nici nu o să întreprindă”.

„Noi cu vecinii noștri am trăit foarte bine, și cu România și cu Ucraina. Dar situația care s-a creat astăzi ne impune să gândim și altfel (…) Cu atât mai mult cu Rusia că e și mai departe de hotarele noastre dar noi întotdeauna am apreciat relațiile noastre bune, prietenești cu Rusia. Am dorit ca aceste relații să fie păstrate, să le dezvoltăm, așa am vorbit și cu domnul Putin”, a spus Timofti.

„Eu nu văd necesitatea ca noi să ne aflăm în confruntare sau în relații rele cu Rusia. Dimpotrivă, noi doar n-am stabilit embargouri, n-am făcut rău, n-am adus pagube Rusiei cu acțiunile noastre (…) Noi mergem spre apropiere, noi dorim această relație cu Rusia”, a mai spus președintele R. Moldova.

Editor: Lena Captari / România Breaking News

Sursa: Mediafax

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: