ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul general al NATO: România este un exemplu pentru alte țări. Iohannis: „Ucraina, Moldova și Georgia trebuie să primească atenția sporită a Alianței”

Secretarul general al NATO: România este un exemplu pentru alte țări. Iohannis: „Ucraina, Moldova și Georgia trebuie să primească atenția sporită a Alianței”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat vineri, într-o declarație de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, că România este un exemplu pentru alte țări și apreciază contribuția soldaților români în Afganistan și Kosovo.

„Operațiunile din Afganistan au fost foarte importante, apreciem continuarea sprijinului. M-am întâlnit cu soldații români în perioada Crăciunului și am fost impresionat de preofesionalismul lor. Afganistan nu mai este acum un adăpost pentru teroriști”, a afirmat Stoltenberg.

„În lumina atentatelor din Paris, NATO continuă eftorturile sale de a contribui la lupta globală împotriva terorismului. Aș vrea să laud și contribuția din Kosovo dar și la sistemul defensiv de rachete…NATO și România sunt de asemenea angajate pentru a menține stabilitatea Ucrainei prin fonduri și a Moldovei. România este un exemplu pentru alte țări”, a mai spus secretarul general al NATO.

La rândul său, Klaus Iohannis a afirmat că discuția cu Jens Stoltenberg a fost una plină de substanță și că l-a invitat pe acesta să viziteze România.

„Vizita mea confirmă angajamentul ferm al României față de partenerii nord-atlantici. Am reiterat invitația de a vizita România. Am avut o discuție plină de stabstanță”, a afirmat Iohannis, care a precizat că unul dintre subiectele de discuție a fost pe tema cheltuielilor de apărare.

„2014 a pus Europa în fața unor provocări de securitate greu de imaginat. Am convenit că este momentul să reconfirmăm prin acțiuni ferme solidaritatea la nivelul alianței, pentru a arăta că spiritul Articolului 5 e la fel de puternic acum ca la momentul fondării NATO. Am discutat despre nevoia de susținere din partea țărilor din vecinătatea estică. Ucraina, Moldova și Georgia trebuie să primească atenția sporită a NATO”, a mai spus președintele României.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: