ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul de stat Lilla Debelka s-a aflat alături de românii din SUA la festivalul „Romania Day Broadway 2019”

Secretarul de stat Lilla Debelka a efectuat în perioada 16-20 mai a.c., o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la New York, în cadrul căreia a participat la cea de-a XX-a Ediție aniversară a Festivalului „Romania Day Broadway 2019”, care reunește români de pe întregul continent Nord-American, dar și din Europa.
Printre participanții la evenimentul de sâmbătă, 18 mai a.c., s-au aflat oameni de afaceri, lideri ai comunității româno-americane, diplomați, conducători ai bisericii române ortodoxe și ai mass-media românești locale, precum și numeroși turiști din diferite colțuri ale lumii.
“Am simțit aici o bună integrare a comunității românești și un interes major de păstrare a tot ceea ce este specific țării noastre dragi. De aceea, toate gândurile de bine și toată admirația mea sinceră se îndreaptă azi către românii din America, pe care îi îndemn să nu uite niciodată de unde au plecat și să rămână în suflet cu mândria de a fi român”, le-a transmis demnitarul. Lilla Debelka a mai punctat că, în oricare parte a lumii ar fi, românii au nevoie să-și păstreze sufletul românesc intact, felul de a fi și tradițiile neamului lor și că activitățile spirituale, educative și culturale, organizate cu interes și pasiune de diversele asociații ale românilor sunt în beneficiul comunității românești și contribuie la susținerea identității noastre naționale. Demnitarul i-a felicitat pe organizatorii festivalului –  Asociația Romanian American Business Council (RABC), „Frații Minovici Cultural Foundation” și MIC & Associates din New York.
Printre invitații care au marcat evenimentul s-a regăsit Excelența Sa domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul desemnat al SUA în România. De asemenea, prezent la eveniment a fost și  ambasadorul României la Organizația Națiunilor Unite, E.S. lon Jinga.
Duminică, 19 mai a.c. secretarul de stat a participat la slujba bisericii Sfânta Maria, din Districtul Queens, New York, zonă în care trăiesc numeroși români.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.