ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul de stat Lilla Debelka în dialog cu comunitatea românească din Nürnberg

Secretarul de stat Lilla Debelka în dialog cu comunitatea românească din Nürnberg

Secretarul de stat, Lilla Debelka, a efectuat, în perioada 2-4 martie a.c.,o vizită de lucru în Germania, unde a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești și ai cultelor din zona metropolitană Nürnberg.

Evenimentele, organizate cu sprijinul Ligii asociațiilor româno- germane din Germania, au avut ca scop cunoașterea reciprocă și dezbaterea problemelor românilor din teritoriu. În cadrul întrevederilor, care au avut loc la sediul Centrului cultural româno-german din Nürnberg, demnitarul a susținut, de asemenea, o sesiune de formare privind accesarea fondurilor nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Ulterior, demnitarul a participat la Festivalul FASCHINGSZG 2019, organizat de Primăria Nürnberg, care reprezintă o modalitate de promovare și păstrare a obiceiurilor și tradițiilor românești.
Printre participanți, s-au regăsit vicepreședintele și secretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, precum și deputați și senatori din Parlamentul României.
Vizita s-a încheiat cu deplasarea la Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, unde secretarul de stat s-a întâlnit cu ÎPS Dr. Serafim Joantă, Mitropolit al Mitropoliei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.