ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul de stat Lilla Debelka în dialog cu comunitatea românească din Nürnberg

Secretarul de stat Lilla Debelka în dialog cu comunitatea românească din Nürnberg

Secretarul de stat, Lilla Debelka, a efectuat, în perioada 2-4 martie a.c.,o vizită de lucru în Germania, unde a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești și ai cultelor din zona metropolitană Nürnberg.

Evenimentele, organizate cu sprijinul Ligii asociațiilor româno- germane din Germania, au avut ca scop cunoașterea reciprocă și dezbaterea problemelor românilor din teritoriu. În cadrul întrevederilor, care au avut loc la sediul Centrului cultural româno-german din Nürnberg, demnitarul a susținut, de asemenea, o sesiune de formare privind accesarea fondurilor nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Ulterior, demnitarul a participat la Festivalul FASCHINGSZG 2019, organizat de Primăria Nürnberg, care reprezintă o modalitate de promovare și păstrare a obiceiurilor și tradițiilor românești.
Printre participanți, s-au regăsit vicepreședintele și secretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, precum și deputați și senatori din Parlamentul României.
Vizita s-a încheiat cu deplasarea la Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, unde secretarul de stat s-a întâlnit cu ÎPS Dr. Serafim Joantă, Mitropolit al Mitropoliei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.