ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul de stat Lilla Debelka, alături de comunitatea românească din Bruxelles

Secretarul de stat Lilla Debelka a avut întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc, precum și ai cultelor, în cadrul unei vizite efectuate în Regatul Belgiei în perioada 16-18 martie 2019.
Demnitarul s-a întâlnit cu reprezentanții comunității la Parohia “Sfântul Nicolae”. din regiunea Bruxelles, cu sprijinul reprezentanților Asociației “Anastasia”. Printre temele abordate s-au numărat măsurile de combatere a traficului de persoane, un subiect de o importanță deosebită, care se află în atenția MRP. Secretarul de stat a luat parte, a doua zi, și la serviciul religios, prilej cu care a discutat cu enoriașii despre modul în care s-au integrat în țara-gazdă și despre menținerea legăturilor cu România.
În cea de-a doua zi a vizitei, Lilla Debelka a participat la slujba religioasă oficiată la Biserica Creștină Română ELIM Bruxelles (penticostală) și a purtat discuții cu privire la proiectele pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni le derulează în prezent, referindu-se, totodată, la oportunitățile de finanțare nerambursabilă puse la dispoziția mediului asociativ, bisericilor, mass-media în limba română etc.