ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul de stat Lilla Debelka a participat la prima reuniune a Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă

Secretarul de stat Lilla Debelka a participat la prima reuniune a Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă
Astăzi, 25 iunie a.c., a avut loc prima reuniune a Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă, organism interinstituțional din Cadrul Departamentului pentru Dezvoltarea Durabilă și a Institutului Național de Statistică, ce urmărește punerea în practică, monitorizarea și evaluarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă asumate de România în 2015.
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost reprezentat de secretarul de stat, Lilla Debelka, care, alături de reprezentanții tuturor instituțiilor publice, s-au reunit într-o întâlnire de lucru privind constituirea obiectivelor prevăzute în Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.
Activitatea MRP în acest demers va urmări implementarea obiectivului 17 (Consolidarea mijloacelor de implementare și revitalizarea parteneriatului global pentru dezvoltare globală) privind sprijinirea comunităților de români din străinatate și  asigurarea accesului la cursuri de limbă  și cultură românească și dezvoltarea lectoratelor de limbă și literatură română în cadrul universităților din Europa și din lume. În acest sens, invităm românii de pretutindeni să ne transmită propuneri și sugestii în vederea îmbunătățirii nivelului de trai pentru toți cetățenii României.
Reuniunea la nivel înalt a fost prezidată de către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă și a avut loc la Palatul Victoria. Printre alte obiective menționate pe ordinea de zi, a fost stabilită și asumarea de către fiecare minister de resort privind  raportarea situației actuale în corelație directă cu obiectivele prevăzute în Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.