ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul de Stat John Kerry, Președintele Traian Băsescu și Președintele Senatului, Crin Antonescu vin la CHIȘINĂU pentru a întări suportul parcursului european al Republicii Moldova

Vizite succesive în Republica Moldova ce vor marca și întări cu greutate polul politic pro european: Secretarul de Stat John Kerry, Președintele Traian Băsescu și Președintele Senatului, Crin Antonescu

John Kerry

Potrivit Departamentului de Stat, John Kerry se va deplasa, în perioada 3-6 decembrie, la Bruxelles, Chișinău, Ierusalim și Ramallah.

La Chișinău, Kerry va avea întâlniri cu lideri politici ai  Republicii Moldova cu care va discuta despre temele bilaterale, colaborarea cu Alianța Nord-Atlantică, parcursul European, reformele și obstacolele inerente acestui parcurs . Vizita intervine ca suport si sprijin pentru Republica Moldova,  în contextul semnării  la Vilnius, a Acordului de asociere cu Uniunea Europea

nă.

La Bruxelles, secretarul de Stat american va participa la reuniunea ministerială a Alianței Nord-Atlantice.

În Orientul Mijlociu, șeful diplomației americane va aborda cu liderii israelieni subiectul crizei nucleare iraniene și se va interesa de stadiul negocierilor israelo-palestiniene.

Inițial, turneul diplomatic al secretarului de Stat american includea și o vizită la Kiev, dar aceasta a fost anulată în contextul în care Ucraina a renunțat la semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Traian Basescu: „Vrem să ne întregim țara”

Președintele României, Traian Băsescu, ajunge azi 29 noiembrie în Republica Moldova. Surse guvernamentale au confirmat pentru Publika.md că liderul de la Cotroceni se va afla vineri 29 noiembrie a.c. într-o vizită privată la Chișinău.

Cel mai probabil, Traian Băsescu va participa la recepția oferită cu ocazia Zilei României, de pe 1 decembrie.

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI TRAIAN BĂSESCU: „Următorul nostru obiectiv, vrem să ne întregim țara !” Video

CrinAntonescuPreședintele Senatului, Crin Antonescu, va face, în perioada 4-5 decembrie, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația omologului său, Igor Corman, președintele Parlamentului Moldovean.

Antonescu va fi însoțit de senatorul Florin Constantinescu, copreședinte al comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, dar și de Dan Mihalache, secretar general adjunct al Senatului.

Programul vizitei cuprinde întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul moldovean, Iurie Leancă, și cu reprezentanți ai Executivului de la Chișinău.

Biroul Permanent al Senatului

 R.B.N.Press reamintește cititorilor ca azi 29 noiembrie R.Moldova a semnat acordul de asociere și liber schimb cu UE…

ZI ISTORICĂ PENTRU NEAMUL ROMÂNESC ! DE AZI R: MOLDOVA ESTE MAI APROAPE DE ROMÂNIA ȘI EUROPA – Premierul Iurie Leancă a semnat a acordul de asociere la Uniunea Europeană

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: