ROMÂNIA BREAKING NEWS

Secretarul de stat american Antony J. Blinken vine la Chișinău

Secretarul de stat american Antony J. Blinken vine la Chișinău

În zilele de 5-6 martie, secretarul de stat american Antony J. Blinken va vizita Republica Moldova, informează moldopres citat de romaniabreakingnews.ro.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, agenda discuțiilor include sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru eforturile țării noastre de a oferi asistență refugiaților ucraineni ca urmare a războiului din țara vecină, precum și susținerea de către partenerii americani a proceselor democratice, a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

La Chișinău, șeful diplomației americane se va întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul de externe Nicu Popescu.

În această săptămână, Republica Moldova a fost vizitată de mai mulți înalți oficiali europeni, printre care Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere. Astăzi, țara noastră va fi vizitată de ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: