ROMÂNIA BREAKING NEWS

CONCOMITENT CU DECRETAREA STĂRII DE ALERTĂ MAXIMĂ ÎN ARMATA TRANSNISTREANĂ, CIVILI ȘI MILIȚIENI TRANSNISTRENI AU DESCINS ÎN FORȚĂ ÎN LICEUL ROMÂNESC DIN TRANSNISTRIA

CONCOMITENT CU DECRETAREA STĂRII DE ALERTĂ MAXIMĂ ÎN ARMATA TRANSNISTREANĂ, CIVILI ȘI MILIȚIENI TRANSNISTRENI AU DESCINS ÎN FORȚĂ ÎN LICEUL ROMÂNESC DIN TRANSNISTRIA

ULTIMA ACTUALIZARE – VIDEO

Chipurile, intervenția miliției nistrene la Liceul românesc din Tiraspol a avut la bază o plângere făcută de profesoara de limba franceză Galina Zagorodnîi, profesoara de limba franceză (vezi documentul).

Pretinsa plângere făcută chipurile de profesoara Galina Zagorodnîi

Pretinsa plângere făcută chipurile de profesoara Galina Zagorodnîi

Directoarea adjunctă a Liceului românesc din Tiraspol a declarat pentru deschide.md, că milițienii au dat dovadă de un comportament umilitor și au folosit un limbaj trivial, amenințător. Reprezentanții autorităților nistrene au avertizat că liceul va fi închis, dacă până la data de 15 martie nu sunt ameliorate pretinsele deficiențe menționate în plângerea făcută de profesoara Zagorodnîi.

Scandalul a început la prima oră, când la liceu s-a prezentat o angajată a procuraturii locale. Aceasta a solicitat conducerii instituției să prezinte evidența financiar contabilă și alte acte. A fost refuzată, pentru că liceul se subordonează Ministerului Educației de la Chișinău, nu autorităților neconstituționale de la Tiraspol. În acel moment, procuroarea i-a anunțat pe milițienii care așteaptau deja în fața liceului. A urmat o discuție dură între separatiști și profesori, care s-a stins după ce milițienii au observat că sunt filmați.

Ion Iovcev, directorul Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, susține că ceea ce s-a întâmplat ar fi o ‘provocare din partea Tiraspolului’, făcută în baza unei scrisori pe care o bănuiește ca fiind inventată de serviciile secrete.

Sursa:deschide.md prin RBN Press

A III-a actualizare

„„ L-am sunat pe domnul Ion Iovcev, directorul liceului care a fost interogat, alaturi de cei doi directori adjuncti, peste doua ore de ofiteri ai autoritatilor din Tiraspol. In cuvintele domnului Iovcev “in biroul meu au intrat patru persoane: doi ofiteri militieni, un ofiter KGB, un operator video si unul care statea la usa.” Doamna Padurean, director adjunct a fost agresata de ofiteri, fiindca a incercat sa filmeze actiunea acestora, iar doamnei Andries, celalalt director adjunct, i-au intors mainile la spate in timp ce aceasta ajuta la salvarea inregistrarii. “Suntem ostatici”, mi-a spus directorul Iovcev.””   Europarlamentar Monica Macovei

Extras din:  Rusia reactioneza in forta impotriva Republicii Moldova dupa parafarea Tratatului de Asociere cu UE! Republica Moldova trebuie ajutata si incurajata sa reziste presiunilor Federatiei Ruse!

A II-a actualizare: Situația din Transnistria (Joi 5 decembrie, 16:31 )

Raisa Pădurean(Profesoară la liceul Românesc din Tiraspol):

„M-au tras de mâini să-mi șteargă imaginile foto, au căutat în coșurile de gunoi și în camera de baie…”

Astăzi mai multe persoane în civil au descins la Liceul „Lucian Blaga” de la Tiraspol, interogându-l pe directorul Ion Iovcev, agresând-o verbal pe Raisa Pădurean, directoare-adjunctă.Raisa Pădurean a declarat la telefon pentru ZdG că cei care au descins la Liceu s-au prezentat că ar fi de la „Gosnadzor”, reprezentând autoritățile separatiste de la Tiraspol. Ea spune că pretenția celor care au venit ar fi fost o plangere a unei angajate despre neplata salariului.  Totodată, ea a remarcat că salariile membrilor colectivului didactic de la  Liceul Blaga sunt plătite de către Ministerului Educației de la Chișinău. „Directorul Liceului le-a declarat că va prezenta toate datele și actele către autoritățile de la Chișinău care plătesc salariile”, susține Pădurean.   Sursa: zdg.md

Prima actualizare: Situația din Transnistria (Joi 5 decembrie, 15:58 )

„Domnul director Ion Iovcev si doamna Cercavschi au fost audiati de militia transnistreana, ca urmare a unui denunt al unei profesoare care susținea ca nu si-ar fi primit drepturile banesti. O provocare ordinară ! In acest moment cei doi romani sunt liberi. Ambasada României de la Chisinau monitorizează intreaga situatie, eu sunt permanent la curent cu ceea ce se întâmplă acolo.”

Senatorul Viorel Badea

N.R. : Ion Iovcev este Directorul Liceului Românesc „Lucian Blaga”din Tiraspol.

În acest material informativ:

*Civili și milițieni transnsistreni au intrat cu forța in Liceul Românesc de la Tiraspol!

*Elevii și profesorii cer ajutor de pe facebook!

*Armata transnistreană, în stare de ALERTĂ MAXIMĂ, la ordinul liderului separatist, Evgheni Șevcuk!

*Transnistria își declară, de facto, intrarea în componența Federației Ruse. Document INCENDIAR semnat de Șevciuk

Militia separatista transnistreana a descins abuziv si salbatic la Liceul ” Lucian Blaga ” – singurul liceu romanesc din Tiraspol

STRIGATE DE AJUTOR DE PE CONTUL DE FACEBOOK:

„ajutor, care sunt pe fir, în liceu au pătruns persoane în civil și milițieni. mă arestează pentru că nu mă supun lor. directorul e interogat”

„AM INTRAT DE PE CONTUL FETEI NU POT DESVHIDE ALTUL
MA ARESTEAZA PENTRU CA NU MA SUPUN LOC
DIRECTORUL E INTEROGAT”

(extrase din mesajele de pe facebook  ale românilor din liceu, elevi, profesori / din motive lesne de înțeles nu vom specifica nume )

Separatiștii de la Tiraspol acționează din nou împotriva românilor din Tiraspol

Chiar în aceste momente, milițieni și civili care au pătruns în forță în liceul românesc ,,Lucian Blaga” îi interoghează pe cei doi directori ai acestei instituții, Ion Iovcev și Raisa Pădurean, pe care îi amenință cu închisoarea.

((În urmă cu o săptămână terenul Liceului ,,Lucian Blaga” din Tiraspol a fost înconjurat cu sârmă ghimpată, instalată de către administrația școlii sportive cu care liceul ,,Lucian Blaga” împarte aceeași curte.)) Titra InfoPrut în urmă cu câteva zile.

Sârmă ghimpată în jurul liceului românesc din Tiraspol

Terenul Liceului ,,Lucian Blaga” din Tiraspol a fost înconjurat cu sârmă ghimpată.Directorul adjunct al singurei instituții de învățământ cu predare în limba română din oraș, Raisa Pădurean, precizează pe o rețea de socializare că această acțiune ar fi consecința vizitei unei delegații a OSCE la liceu.

,,Este o provocare. Vor sa demonstreze Europei cine sunt stăpâni în Transnistria… Marea Rusie.”

– afirmă și directorul șef al instituției, Ion Iovcev.

Sârma ghimpată a fost instalată de către administrația școlii sportive cu care liceul ,,Lucian Blaga” împarte aceeași curte. Situația este dificilă din punct de vedere legal, deoarece terenul și clădirea liceului românesc au fost închiriate de Ministerul Educației de la școala sportivă.

FOTO din perimetrul Liceului Românesc din Transnistria

Liceul Romanesc din Transnistria 1

Iar în tot acest timp armata transnistreană e pe picior de război la Nistru…

Armata transnistreană, în stare de ALERTĂ MAXIMĂ, la ordinul liderului separatist, Evgheni Șevciuk

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, a cerut pretinsului ministru al Apărării, Aleksandr Lukianenko, să pună trupele armate în stare de alertă maximă. Declarația a fost făcută astăzi, la ședința lărgită a “colegiului ministerului”.

“Este important pentru fiecare țară, mai ales una nerecunoscută pe plan internațional, ca forțele armate să fie în stare să o apere”, a declarat Șevciuk, citat de ABCnews.

Declarația liderului de la Tiraspol se produce la doar câteva zile după ce premierul Iurie Leancă a parafat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, la summitul de la Vilnius al Parteneriatului Estic.

Imediat după parafarea respectivului document, adjunctul pretinsului ministru de externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, a declarat, în cadrul unei mese rotunde la Tiraspol, că parafarea Acordului de asociere Moldova-UE, la summit-ul de la Vilnius, „afectează direct drepturile și libertățile cetățenilor republicii”. „Acest eveniment pun o presiune psihologică mare pe locuitorii Transnistriei”, a mai spus Ignatiev.

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a cerut pretinsului ministru al Apărării, Aleksandr Lukianenko, să pună trupele armate în stare de alertă maximă. Declarația a fost făcută astăzi, la ședința lărgită a “colegiului ministerului”.

nthumbs2_120794

“Este important pentru fiecare țară, mai ales una nerecunoscută pe plan internațional, ca forțele armate să fie în stare să o apere”, a declarat Șevciuk.

Declarația liderului de la Traspol se produce la doar câteva zile după ce premierul Iurie Leancă a parafat  Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, la summitul de la Vilnius al Parteneriatului Estic.

Imediat după parafarea respectivului document, adjunctul pretinsului ministru de externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, a declarat, în cadrul unei mese rotunde la Tiraspol, că parafarea Acordului de asociere Moldova-UE, la summit-ul de la Vilnius, „afectează direct drepturile și libertățile cetățenilor republicii”. „Acest eveniment pun o presiune psihologică mare pe locuitorii Transnistriei”, a mai spus Ignatiev.

Transnistria își declară, de facto, intrarea în componența Federației Ruse. Document INCENDIAR semnat de Șevciuk

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a propus Sovietului Suprem al Transnistriei un proiect de lege de modificare a “constituției”, care presupune aplicarea pe teritoriul enclavei a legislației Federației Ruse. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al “președinției Transnistriei”.

nthumbs2_120794-300x188

“Sistemul de drept al republicii moldovenești transnistrene este format de legislația federală a Federației Ruse”, se conțin eîn proiectul depus de Șevciuk.

Reamintm că ieri liderul separatist  a cerut pretinsului ministru al Apărării, Aleksandr Lukianenko, să pună trupele armate în stare de alertă maximă.

“Este important pentru fecare țară, mai ales una nerecunoscută pe plan internațional, ca forțele armate să fie în stare să o apere”, a declarat Șevciuk.

Declarația liderului de la Traspol se produce la doar câteva zile după ce premierul Iurie Leancă a parafat  Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, la summitul de la Vilnius al Parteneriatului Estic.

*R.B.N. Press vă va ține la curent din oră în oră cu desfășurarea evenimentelor.

Surse: InfoPrut.ro. ABCnews.md, StareaNatiunii.ro, rbnpress și alte surse / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.