ROMÂNIA BREAKING NEWS

Se împlinesc 80 de ani de la masacrul românilor la Fântâna Alba

Se împlinesc 80 de ani de la masacrul românilor la Fântâna Alba

Pentru al doilea an consecutiv, restricţiile medicale ne împiedică să comemorăm cum se cuvine victimele masacrului de la Fântâna Alba. În memoria celor peste 3.000 de români din Bucovina ocupată exterminate de sovietici vom păstra totuşi un moment de reculegere. Le datorăm un gând pios şi o candelă aprinsă…

Pe data de 1 aprilie 1941, românii bucovineni, femei, copii, bărbaţi, tineri şi bătrâni au plecat din satele lor cu icoane, prapori şi cruci împletite din cetina îndreptându-se către graniţa ca să treacă în România încă liberă.

În poiana de la Varniţa, aproape de punctul numit Fântâna Alba au fost decimate de mitralierele armatei roşii. Morţii şi răniţii – unii care mai mişcau – au fost traşi caii şi aruncaţi în gropi commune.
Nici până astăzi nu ştim exact numărul lor…

Parlamentul României a declarat ziua de 1 aprilie “Ziua naţională de cinstire a memoriei românilor –victime ale masacrelor de la Fântâna Alba şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar soviectic în ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreabă Basarabie “. – Legea nr. 68/2011

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: