ROMÂNIA BREAKING NEWS

Scrisoare Deschisa adresata Guvernului Romaniei si tuturor celor preocupati de soarta Tarii! Frati Romani, Transilvania e in pericol!

De mai multi ani, serviciile secrete Ruse si Ungare instiga Secuimea din centrul Transilvaniei:

*Sa respinga din ce in ce mai mult autoritatile Romanesti;  sa sfideze limba si natiunea Romana;  si sa se pregateasca pentru autonomie, independenta, si eventual reunire cu Ungaria!

In acest scop se fac pasi marunti dar siguri iar modelul urmarit este Kosovo.

*Astazi, Ungurii Secui din Transilvania cer vociferos ca Romanii sa invete limba Maghiara.

*Maine insa, ii vor expulza pe Romani din mijlocul tarii.

*Si in viitor, Romanii vor vizita Transilvania doar pe baza de pasaport!

Ungurii trebue sa stie insa ca noi Romanii suntem bastinasi din todeauna in Europa!

Dacia a fost candva leaganul unei mari civilizatii Europene iar Regatul lui Decebal se intindea pana dincolo de Tisa.

Ungurii au venit acum o mie de ani in Europa si  nu au adus Transilvania cu ei de pe unde au venit!

Transilvania era aici din todeauna si va fi pentru todeauna Romaneasca!  Si in ciuda celor 1000 de ani de dominatie Austro-Ungara, Romanii au continuat sa constitue majoritatea populatiei din Transilvania pana in ziua de azi!

Situatia actuala este cu atat mai grava cu cat Romania si-a distrus in mare masura economia; posibilitatile de creiere a locurilor de munca pentru  populatie sunt foarte reduse;  si in acelasi timp, si-a slabit ingijorator de mult capacitatea de aparare nationala.

In aceste conditii, guvernul de la Bucuresti ar putea fi confruntat curand nu numai cu iredenta Maghiara, dar posibil si cu indiferenta unor Romani Ardeleni pe care nu-i mai apara si nu-i mai reprezinta.

 

 *Reamintim guvernului tarii ca garantiile internationale nu au nici o valoare in fata unor conjuncturi vitrege.  Sa nu uitam anul 1940!

*“Fraternitatea Europeana” este un ideal frumos, dar se va realiza probabil intr-un viitor indepartat si nu in present.

*Romania are nevoie de vointa politica si de un govern care sa mobilizeze natiunea pentru a-si apara glia stramoseasca.

*Chiar si cel mai inrait dusman te respecta cand dai dovada de curaj si demnitate!

*Precizam ca Serbia si Slovacia au si ele minoritati Maghiare inseminate, dar guvernele acestor tari au adoptat politici ferme si nu au problemele cu care se confrunta in prezent tara noastra.  Ce face guvernul de la Bucuresti?

Trebue retinut deasemenea faptul ca Romania si-a sacrificat tinerii alaturi de occident in Afganistan si a acceptat scutul anti-balistic American pe teritoriul ei. Ce a obtinut in schimb? O primire la Casa Alba si vorbe frumoase?  

 

Desteapta-te Romane, pentru ca traim intr-o lume foarte cinica!

Cerem conducerii de la Bucuresti sa ia imediat masuri ferme pentru salvarea Transilvaniei.

Nu acceptati o noua Basarabie! Daca nu ne trezim astazi, maine nu vom mai avea o tara!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 

SEMNATARI

Fundatia Iuliu Maniu,  New York, Presedinte Justin Liuba

Comitetul Roman-American pentru Basarabia, Washington, DC, Dr. Nicholas Dima

Consiliul Romano-American, Los Angeles, California, Presedinte Neculai Popa

Societatea Avram Iancu, New York, Presedinte Dr. Anca Popa

Very Reverend Dumitru Ichim, John the Baptist Romanian Orthodox Church, Kitchener, Ont. Canada.

Very Reverend Traian Petrescu, St. Dumitru Romanian Orthodox Church, New York

Asociatia Culturala Romana, Hamilton, Ontario, Canada, Presedinte, Dumitru Rachitan

Dacia Revival www.dacia.org, New York, Presedinte Dr. Napoleon Savescu

Revista <alternativaonline.ca> Toronto, Ontario, Canada, Director Alexandru Tomescu

Clipa Romanian Magazine, Los Angeles, California

Fundatia Culturala Grigore Vieru,  New York, Presedinte Florin  Carlan

Forumul Democrat  al Romanilor din Moldova – Filiala Canada, Presedinte Iacob Cazacu-Istrati

Woldwide Romanian Forum – Filiala Toronto, Canada, Presedinte Alex Mursa

Societatea Culturala Miorita, California, Vice Presedinte Prof. Dr. Marius Petraru
Ziarul Miorita USA, Viorel Nicula, Editor
Manhattan Chronicles, New York, Alexandra Ares, Editor

Fundatia Luca Ritiu, Prof. Dr. Flaviu Ritiu, Presedinte

Romanian Voice TV, New York, Vasile Badaluta, Director
Romanian Journal, Vasile Badaluta, Editor

Micromagazin, New York, Grigore Culian, Editor 

Lista ramane deschisa pentru noi adeziuni.

 

P.S.

Se știe că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spațiul Schengen și acționează în această direcție, cu sprijinul Olandei, Finlandei și Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate și în mod gratuit, a cetățeniei și pașaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituția și imnul, istoria și geografia acestei țări. Pe cale de consecință, românii care obțin și cetățenia Ungariei se pot angaja ușor în toate țările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricții. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer și obțin cetățenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligați să renunțe. Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetățeni români care au obținut dubla cetățenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localități, pentru a dobândi cetățenia acestei țări și pașaportul unguresc. Acțiunea diabolică de acordare a cetățeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Până în toamna anului 2014 se acționează pentru acordarea cetățeniei ungare pentru cel puțin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate și pașapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetățeni unguri. Apoi, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice românești, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

        Așa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanșat de Guvernul de la Budapesta, face parte din programul Ungariei de internaționalizare a problemei….

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

 • Alexandru Teodoreanu spune:

  Voi porni în comentariul meu de la următoarele citate din scrisoarea de mai sus care demonstrează gravele contradicţii dintre unele afirmaţii şi incoerenţa textului acesteia (de neînţeles cum nu au fost sesizate de semnatarii prestigioşi ai scrisorii!):
  0. De mai multi ani, serviciile secrete Ruse si Ungare instiga Secuimea din centrul Transilvaniei:
  1.”Trebue retinut deasemenea faptul ca Romania si-a sacrificat tinerii alaturi de occident in Afganistan si a acceptat scutul anti-balistic American pe teritoriul ei. Ce a obtinut in schimb? O primire la Casa Alba si vorbe frumoase?”
  2.”Situatia actuala este cu atat mai grava cu cat Romania si-a distrus in mare masura economia; posibilitatile de creiere a locurilor de munca pentru populatie sunt foarte reduse; si in acelasi timp, si-a slabit ingijorator de mult capacitatea de aparare nationala.”
  3.”Se știe că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spațiul Schengen și acționează în această direcție, cu sprijinul Olandei, Finlandei și Germaniei.”
  4.”Pe cale de consecință, românii care obțin și cetățenia Ungariei se pot angaja ușor în toate țările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricții.”

  Referitor la pct.0 şi 1 rezultă paradoxul că: deşi duşmanii noştrii sunt ruşii şi ungurii (de fapt conducerea şi serviciile secrete) care s-au coalizat de vreo 300 de ani ca să distrugă acest popor al nostru (adevăr demonstrat şi de AMERICANUL Larry Watts în cartea lui „Fereşte-mă Doamne de prieteni!”) totuşi Occidentul (adică NATO care ne garantează integritatea şi suveranitatea) e vinovat că tineri de-ai noştri au murit în Afganistan şi că au instalat scutul antirachetă la Deveselu (pentru a apăra de fapt teritoriul nostru şi al altor state vecine, inclusiv Ungaria).Oare nu vă spune nimic protestul ruşilor, împotriva scutului, duşmanii noştrii după cum singuri recunoaşteţi în preambulul scrisorii? DAR POATE CĂ AUTORII SCRISORII VĂD O CONSPIRAŢIE MONDIALĂ ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI (RUSIA, UNGARIA, SUA, GERMANIA, OLANDA, ETC.) ŞI NU VOR SĂ NE-O EXPLICE ŞI NOUĂ.CE-I DE FĂCUT ATUNCI: NE LĂSĂM ÎN MÂINILE LUI DUMNEZEU SAU POATE ÎN BRAŢELE CHINEJILOR SAU ALE COREEI DE NORD!!Ar trebui să vă fie ruşine să minimalizaţi sacrificiul tinerilor militari români.Ei nu au murit degeaba pe meleaguri străine.Ei au dus faima armatei noastre şi a României în toată lumea, luptând cu forţele răului suprem de pe planetă!Armata română este singura instituţie de stat reformată cu adevărat, care colaborează perfect cu aliaţii din NATO, o armată de profesionişti care alături de trupele NATO ne garantează independenţa şi integritatea, descurajând duşmanul real de la răsărit care pregăteşte, la nevoie, un nou conflict în Transnistria.
  E o mare ruşine şi o blasfemie să afirmi că prin sacrificiul acestor eroi militari români s-a obţinut doar „O primire la Casa Alba si vorbe frumoase?” !! (cu aluzie evidentă la preşedintele Băsescu).E bine să ştiţi domnilor de rea credinţă că dacă nu eram în NATO şi armata română nu ar fi demonstrat înaltul ei grad de pregătire (apreciat de toate ţările aliate), astăzi învăţam limba rusă şi maghiară şi nu limba engleză, franceză sau germană!!
  Ca ofiţer român care am lucrat în M.Ap.N. pe vremea când a început reforma armatei noastre şi interconectarea acesteia cu sistemele de informaţii şi operaţii tactice şi strategice ale NATO, nu vă permit să dezinformaţi opinia publică cu privire la capacitatea de apărare a României, făcând astfel, poate inconştient, jocul ruşilor şi rusofililor.
  Domnilor nu amestecaţi lucrurile: NATO nu-i totuna cu Tratatul de la Warşovia.Americanii şi occidentalii europeni au respectat întotdeauna tratatele semnate spre deosebire de ruşi şi ucrainieni (vezi tratatul România-Ucraina semnat de trădătorii Emil Constantinescu şi Adrian Severin) care s-au lăudat mereu cu nerespectarea lor.

  Referitor la celelalte puncte e de reţinut că deocamdată şi românii care au doar cetăţenia română ” (nu numai cetăţenii maghiari) se pot angaja ușor în toate țările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricții.” (dar, e adevărat că dacă mai rămân încă la conducerea României rusofilii Ponta, Antonescu, Voiculescu şi evident mereu tânărul Ilici Iliescu – tartorul acestor „cârlani” cu gaşca lor de penali şi mafioţi, s-ar putea să intrăm, cât de curând, cu vize în UE şi să rămânem fără fonduri europene!).
  În concluzie, trebuie să vă hotărâţi:unde vreţi să mergeţi, spre Vest sau spre Est? care sunt duşmanii noştrii? Pentru mine e clar: duşmanii noştrii EXTERNI periculoşi şi perfizi sunt, ca întotdeauna, la răsărit (statele mafiote Rusia şi Ucraina) dar au aliaţi puternici în Ungaria şi în stânga (sinistra) occidentală.

  Dar mai RĂI SUNT DUŞMANII INTERNI – UNELTELE CELOR EXTERNI POMENIŢI MAI SUS.DUŞMANII INTERNI ANTIOCCIDENTALI AU EXECUTAT ÎNCEPÂND CU APRILIE 2012 ORDINELE DE LA kREMLIN (VEZI VOCEA RUSIEI) DEZECHILIBRÂND STATUL DE DREPT ŞI REGIMUL DEMOCRATIC CARE DĂDEA SEMNE DE EVOLUŢIE POZITIVĂ DUPĂ CONDAMNAREA LUI ADRIAN NĂSTASE – CEL MAI CORUPT POLITICIAN DIN ROMÂNIA POST – DECEMBRISTĂ (CREAŢIA KGB-ISTULUI ILIESCU) ŞI A ALTOR INFRACTORI SUSPUŞI CA: SOV, IACUBOV, VOICU, REMEŞ Ş.A. şi începerea urmăririi penale împotriva altor mafioţi ajunşi în politică ca: FENECHIU, VOICULESCU, DRAGNEA, MAZĂRE, OPRIŞAN, IACOB RIZZI, ş.a.LA CARE SE ADAUGĂ, CU VOIA DUMNEAVOASTRĂ, ULTIMUL PE LISTĂ, PLAGIATORUL (HOŢUL DE INTELIGENŢĂ ŞI PROPRIETATE INTELECTUALĂ) ŞI LAŞUL CARE SE ASCUNDE ÎN SPATELE UNEI COMISII DE EL INVENTATĂ , PREMIERUL IRESPONSABIL VICTOR PONTA.

  Iată domnilor de ce Germania nu ne vrea în Shoengen!Afirmaţi cu rea credinţă, fără probe, că Germania ar susţine interesele Ungariei.Nu domnilor, guvernul Ponta şi Parlamentul României cu armata lor de penali şi incompatibili, semidocţi, corupţi au interes să nu intrăm în Shoengen (toate faptele lor de un an de zile demonstrează acest lucru.Şi nu afirmă asta cu dovezi doar JAI prin MCV, dar şi Comisia de la Veneţia-din experţi total independenţi şi chiar OSCE condamnă guvernul şi Parlamentul pentru derapajele grave de la democraţie din România!), iar interesul lor coincide (oare întâmplător domnilor „naivi”?!!) cu interesul Rusiei şi Ungariei (o anumită parte a conducerii nedominată de Kremlin şi sinistra occidentală).

  Dar, atenţie! Ponta, Antonescu, Voiculescu et comp. sunt nişte inconştienţi iraţionali care nu înţeleg ce se poate întâmpla în acest spaţiu ca urmare a diversiunilor lor kgb-iste dirijate de Moscova (ADICĂ unor copii mici li s-au lăsat chibritele pe mână lângă canistra de benzină şi sunt lăsaţi să se joace cu focul!!)..Rusia şi Ucraina sunt 2 state mafiote şi teroriste care se clatină rău economic iar dominaţia lor energetică e ameninţată în Balcani de rezervele româneşti.Pentru ei un conflict armat ar pica de minune, în zona Bucovinei-Basarabiei şi Transnistriei (conflict pe care îl şi pregătesc – urmăriţi ştirile din Basarabia şi Ucraina) pentru a mai rezista, pe cartea naţionalistă şi imperialistă.Numai că politicienii şi mafioţii ruşi şi ucrainieni sunt cei mai iraţionali ticăloşi din lume.Lor nu le pasă că sunt la graniţa cu NATO şi UE şi speră să scape cu faţa curată că sunt, vezi Doamne, mari puteri.De fapt sunt f.mici şi economic şi militar (în raport cu NATO) şi nu vor scăpa de pedeapsă.Din păcate, orice elefant cu picioare de lut când se prăbuşeşte striveşte totul în jurul lui.De aceea România trebuie să fie o stâncă tare şi nu o râmă care se târăşte.Eu sper că poporul român se va ridica cât de curând şi cu ajutorul lui Dumnezeu şi al armatei la nevoie va înlătura de la putere pe iresponsabilii care ne conduc în prezent.Asta e singura şansă de a rămâne în picioare în urma cataclismelor care ni se pregătesc (începând, pe termen scurt, cu refacerea independenţei şi echilibrului justiţiei la vârf, ca a 3-a putere în stat).

  Probabil că, din păcate, mulţi dintre semnatarii scrisorii nu au citit scrisoarea în întregime sau au citit-o în diagonală sau habar nu au de situaţia geo-strategică în spaţiul ex sovietic.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: