ROMÂNIA BREAKING NEWS

Scrâșnesc pro-rușii în R. Moldova! Dodon: „În UE se va merge fără Transnistria și Găgăuzia”

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, consideră că integrarea europeană va duce la dezmembrarea țării, iar „Transnistria și Găgăuzia nu vor merge în Uniunea Europeană”. Cel puțin așa spune socialistul într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta.

„Integrarea europeană va duce la pierderea statalității Republicii Moldova, pentru că această integrare nu este doar problema exporturilor sau a lucrătorilor migranți, ci mai degrabă a lucrurilor mult mai complicate. Drumul Moldovei spre Europa nu va trece cu siguranță prin Transnistria și, posibil, va fi unul fără Găgăuzia și fără nordul țării, unde marea majoritate a populației este împotriva integrării europene”, a declarat Dodon.

„Atunci se va ridica problema existenței republicii, în principiu. Nu vreau să fac predicții pesimiste, dar eu, de asemenea, nu vreau să înceapă procesul de autodeterminare a diferitelor regiuni la noi. Nu vreau ca în cele din urmă să rămână doar câteva raioane efectiv moldovenești în centrul țării, care apoi să se alăture României”, a precizat socialistul.

Potrivit lui Dodon, piața moldovenească are puține șanse să se extindă pe cea europeană, deoarece „nimeni nu ne va lăsa pe această piață”.

„Nimeni nu ne vă lăsa pe piața europeană cu produsele noastre și mai ales în cantitățile pe care le exportăm în Rusia. La ora actuală, în Rusia se află la muncă circa 700.000 de cetățeni moldoveni, în timp ce în țările europene doar 250.000. Cei care lucrează în Rusia au trimis anul trecut acasă oficial 1,3 miliarde de dolari dar, dacă luăm în considerare surse neoficiale, chiar mai mult de două miliarde de euro”, a argumentat Dodon.

Surse: rossiiskaiagazeta, independent.md