ROMÂNIA BREAKING NEWS

Scandalos! Drapelul naţional a fost înlăturat de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Scandalos! Drapelul naţional a fost înlăturat de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe

Tricolorul românesc arborat vineri pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, cu prilejul aniversării a 73 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascist-hortystă, a fost înlăturat a doua zi după festivităţi, anunță weradio.ro din Sfântul Gheorghe.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat pe sub ocupaţie străină, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a înălţat pentru prima data acest steag pe turla Primăriei, ca simbol al libertăţii. În urmă cu doi ani, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii Primăriei, steagul a fost înlăturat şi nu a mai fost rearborat pe motiv că pe turlă există un ornament care împiedică acest lucru.

Totuşi, steagul a fost înălţat pe cupolă atât anul acesta, cât şi anul trecut, pe 8 septembrie, tot pentru o singură zi, “din respect pentru veteranii de război”, declara la acea dată primarul municipiului Antal Arpad.

Tot atunci primarul a mai amintit un motiv pentru care steagul nu va fi reaborborat definitiv, şi anume faptul că legea reglementează clar cum trebuie arborate steagurile pe instituţiile publice – la intrare şi nu în alt loc.

Atât conducerea Asociaţiei veteranilor de război, a Asociaţiei “Cultul Eroilor” şi a Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere, cât şi alte organizaţii nonguvernamentale româneşti au cerut în repetate rânduri ca steagul să fie reaborborat definitiv în memoria eroilor căzuţi pentru eliberarea oraşului de sub ocipaţie străină.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: