ROMÂNIA BREAKING NEWS

Șansele economice ale României. Perspectivele de cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Șansele economice ale României. Perspectivele de cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

USH_Pro_Business

Centrul USH Pro Business din București, a organizat joi – 7 iulie 2016, o nouă întâlnire privind perspectivele de cooperare între mediul academic și mediul de afaceri în cadrul strategiei Uniunii Europene pentru Strategia Dunării.

Acest eveniment a adus față în față mediul academic și mediul de afaceri în vederea identificării unor proiecte cu finanțare SUERD (SUERD – programe și proiecte de interes comun pentru mediul academic și mediul de afaceri/Programul TRANSNAȚIONAL DUNĂREA).

În cadrul seminarului a fost prezentat programul Transnațional Dunărea 2020 din perspectiva lansării în luna octombrie 2016 a unui nou apel de proiecte în acest program.

Conținutul dezbaterii a fost pragmatic și orientat spre soluții concrete de finanțare, astfel încât, atât firmele cât și mediul academic să beneficieze de aceste programe. În acest sens, este îmbucurător faptul că, din ce în ce mai multe firme românești sau autorități au devenit lideri sau au participat în proiecte europene.

S-a scos în evidență și faptul că, există o lipsă de cunoaștere asupra oportunităților oferite de aceste programe, iar modurile în care acestea sunt descrise sau în care se pot accesa finanțări sunt complicate și adeseori greu de înțeles, ceea ce descurajează firmele. Pentru a acoperi acest decalaj de cunoaștere, USH Pro Business își propune să popularizeze în continuare oportunitățile deschise de aceste fonduri.

De asemenea, s-a făcut o prezentare generală a proiectelor corespunzătoare ariei prioritare PA 8 Competitivitate, urmare întâlnirii din luna iunie a Comitetului Coordonator al acestei arii.

Au fost identificate domenii de interes pentru mediul de afaceri precum: învățământul dual, internaționalizarea IMM-urilor, dezvoltarea de ecosisteme ale inovării, dezvoltarea sustenabila a comunităților locale, energiile verzi, învățământul antreprenorial și dezvoltarea clusterelor în domeniul bioeconomiei.

Domeniul învățământului dual a fost intens dezbătut existând un interes major pentru dezvoltarea de proiecte în comun ale mediului de afaceri și cel universitar.

Obiective principale ale evenimentului s-au axat pe următoarele puncte:
– Să înțelegem cum putem să ne organizăm ca parteneri în cadrul proiectelor europene, în rețele naționale și europene de firme;
– Să formăm platforme colaborative naționale și internaționale care să permită dezvoltare de soluții inovative pe temele în care Programul Transnațional Dunărea 2020 va fi activ;
– Să identificăm posibilități de colaborare și formare în învățământul dual;
– Să analizăm și să structurăm alte proiecte de interes comun.

Centrul USH Pro Business, specializat în dezvoltarea antreprenorială și a afacerilor, va propune pe această cale să dezvoltăm împreună o colaborare pe termen lung, inclusiv prin crearea după eveniment ale unor comunități de practică în cercetarea noilor modele de afaceri.

Evenimentul a avut loc la sediul USH Pro Business, din strada Nicolae Iorga nr. 34-36, Sector 1, București (fosta Ambasadă Canadei)

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE1/8

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE2/8

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE3/8

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE4/8

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE5/8

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE6/8

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE7/8

Video Conferință: Business UE Bucuresti / Cooperare între mediul academic și cel de afaceri în cadrul strategiei UE8/8 

Playlist integral

Centrul USH Pro Business este deschis solicitărilor de consiliere și scriere de proiecte pe programele europene relevanțe pentru Strategia SUERD, care vizează dezvoltarea afacerilor și competitivitatea regională, sens în care persoanele care nu au asistat la seria de evenimente de acest gen sunt invitate să contacteze la la adresa de email office@ushprobusiness.ro

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: