ROMÂNIA BREAKING NEWS

Șalaru, ministrul Apărării al RM la București:„Dacă rușii vor să plece din Transnistria, le creăm un culoar verde!” / Vezi ce a mai discutat cu președintele Iohannis…

Șalaru, ministrul Apărării al RM la București:„Dacă rușii vor să plece din Transnistria, le creăm un culoar verde!” / Vezi ce a mai discutat cu președintele Iohannis…

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, aflat învizită la București, a declarat referitor la armata  rusă de ocupație din Transnitria, că le promite rușilor culoar verde, dacă vor să-și retragă trupele din Transnistria. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat portalului stiripesurse.ro, în timpul vizitei oficiale, la București. Această declrație a fost dată în contextul în care Serghei Gubarev, ambasadorul cu misiuni speciale al Federației Ruse, a declarat recent, în cadrul unei vizite la Chișinău, că retragerea trupelor rusești din Transnistria nu se poate face, din cauza războiului în Ucraina. 

Anatol Șalaru: „Le promit partenerilor noștri din Federația Rusă că dacă doresc cu adevărat să plece, eu pot demara negocieri cu prietenii ucrainieni și să le creăm un culoar verde, sub supravegherea OSCE și ONU. Ar fi un gest care ar dovedi bunele lor intenții față de Republica Moldova pentru că la acest moment vedem multe gesturi neprietenești și provocatoare la adresa noastră.”

Anatol Șalaru a purtat la București discuții cu Președintele României, care conform declarațiilor  s-au derulat pe mai multe paliere și au vizat atât relațiile bilaterale cât și situația regională de securitate.

„(…) i-am prezentat președintelui Iohannis eforturile și rezultatele guvernului condus de premierul Pavel Filip și hotărârea fermă de a implementa foaia de parcurs agreată cu România și ceilalți parteneri externi. Totodată, i-am mulțumit Președintelui României pentru sprijinul substanțial pe care îl acordă țării noastre inclusiv pe palierul securității și colaborării la nivelul NATO.

Viitorul Republicii Moldova nu poate fi decât în Uniunea Europeană. Pentru noi nu există un plan B la procesul de integrare europeană. Actualul guvern a reușit să stabilizeze situația socială și politico-economică și s-a reușit recuperarea restanțelor față de partenerii noștri externi, fiind la un pas de semnarea unui nou acord cu FMI. Cu toate că există o nemulțumire majoră în rândurile cetățenilor noștri, o dezamăgire profundă față de partidele pro-europene datorită furtului unui miliard de euro, eu sper ca procesul de integrare europeană să continue și să dovedim că inclusiv furtul miliardului a fost o operațiune la care cercuri din Moscova au participat.” – a declarat Șalaru

Întrebat dacă Dodon va reuși să învingă în aceste alegeri prezidențiale, MInistrul Șalaru a răspuns că „nu cred ca Dodon va ieși președinte. Bazinul său electoral este unul deja epuizat și dacă cetățenii Republicii Moldova vor ieși la vot, Dodon va pierde cu brio așa cum a pierdut și alte alegeri.”

„Dodon este un proiect bine definit al Federației Ruse ce are ca obiectiv decuplarea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, federalizarea țării și legalizarea prezenței trupelor rusești din Transnistria pe teritoriul nostru. Când vorbește despre interzicerea unionismului el dă curs ideilor transmise de la Kremlin. Dodon, în general, ca om, are idei puține și proaste. Este doar portavocea intereselor Federației Ruse care înțelege foarte bine că implementarea reformelor și creșterea interdependenței cu Uniunea Europeană va duce la ieșirea Republicii Moldova din zona lor de interes” – a mai spus Anatol Șalaru

romaniabreakingnews.ro

Sursa foto: Antol Șalaru Facebook

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: