ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Șah la Dodon! Traian Băsescu, la Cahul în Republica Moldova: „unirea dintre cele două țări se va produce oricum, cu sau fără noi”

Video: Șah la Dodon! Traian Băsescu, la Cahul în Republica Moldova: „unirea dintre cele două țări se va produce oricum, cu sau fără noi”

Traian Băsescu, președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, a participat în raionul Cahul din Republicii Moldova, la o întâlnire cu cetățenii din raion. Fostul președinte al României le-a transmis acestora că „unirea dintre cele două țări se va produce oricum, cu sau fără noi”.

Video Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, la o întâlnire cu cetățenii din raionul Cahul.

”De ce vrem unirea, până la urmă? Lăsând la o parte chestiile sentimentale, culturale, legate de istorie. Sunt elemente practice care ne împing către această soluție. Unirea nu este numai în avantajul Republicii Moldova, este și în avantajul României. România nu ar face o favoare Republicii Moldova. Și România are nevoie de Republica Moldova.

Ghinionul cetățenilor Republicii Moldova este că s-au gasit politicieni iresponsabili care să valorifice dificultățile uriașe ale tranziției pe care le resimte populația pentru a le arăta drumul spre răsărit. Este cinism și ticăloșie. Pentru că cei mai mulți dintre cetățenii Republicii Moldova nu au nimic în comun cu Uniunea Euroasiatică.

Asta vreau să vă inspir dumneavoastră: curajul și inspirația de a face unirea. Plecând de la faptul că unirea se va face oricum, cu sau fără noi. Dacă nu acum, probabil cu ajutorul generațiilor următoare, orice întârziere va face unirea și mai scumpă, pentru că este decalaj foarte mari în toate domeniile între România și Republica Moldova. Decalajul la capitolul pensii și bugete locale este mare între România și Republica Moldova.

România are multe probleme, dar infinit mai puține decât Republica Moldova.

(…)Asta vreau să vă inspir dumneavoastră: curajul și inspirația de a face unirea. Plecând de la faptul că unirea se va face oricum, cu sau fără noi. Dacă nu acum, probabil cu ajutorul generațiilor următoare, orice întârziere va face unirea și mai scumpă, pentru că este decalaj foarte mari în toate domeniile între România și Republica Moldova. Decalajul la capitolul pensii și bugete locale este mare între România și Republica Moldova.

În România nu există un sentiment anti-moldovenesc. Românii se mai gândesc la unguri, dar la moldoveni nu.”Traian Băsescu

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: