ROMÂNIA BREAKING NEWS

Saakașvili, prezent la Forumul Anticorupție de la Cernăuți

Saakașvili, prezent la Forumul Anticorupție de la Cernăuți

Pe data de 22 februarie 2016, la ora 18:00, în incinta Palatului “Tineretul Bucovinei” din Cernăuți, va avea loc Forumul Anticorupție, printre invitați numărându-se guvernatorul regiunii Odesa, fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, Vasil Hațko, președintele partidului Alianța Democratică, și solista Ruslana Lijiciko.

Apelul “Mișcării pentru curățare”, organizator perincipal al evenimentului, adresat politicienilor aflați la putere în Ucraina:
“Ucraina se află într-o criză politică profundă. Guvernul și-a demonstrat incapacitatea de a reforma țara și de a lupta împotriva corupției. Premierul, a cărui demisie este cerută de peste 70% din populație, continuă să se agațe cu disperare de putere.

Lipsit de sprijinul poporului, premierul și-a găsit susținere în banii oligarhilor și în voturile deputaților corupți. Parlamentul de la Kiev, care a declarat drept ineficientă activitatea Guvernului, nu numai că a fost în imposibilitatea de a forma un nou cabinet, dar nici nu a putut să-l demită pe cel vechi. Iar președintele țării, care a propus o cale de ieșire din criza politică, nu a reușit să asigure unitatea partidului său. Poporul Ucrainei a fost, din nou, indus în eroare.

Planul celor de la putere și al oligarhilor este sa prelungească durata de viață a acestui guvern falimentar cu cel puțin șase luni, astfel încât să poată continua să jefuiască țara. Punerea în aplicare a acestui plan va fi o înfrângere uriașă pentru ucraineni. Facem apel la membrii Guvernului care mai au onoare și demnitate să demisioneze.

Facem apel la deputații din coaliția de guvernământ să salveze onoarea și demnitatea Parlamentului. O coaliție care nu a reușit să formeze un guvern menit să lucreze pentru binele țării este o coaliție moartă. Amintiți-vă de datoria pe care o aveți față de popor – formați o nouă coaliție ghidată nu de oligarhi, ci de interesele statului.

Facem apel la președintele țării să facă totul pentru a rezolva criza politică. A sosit timpul să demonstrați că sunteți un lider și să retrageți cel mai mare partid din coaliția care, de facto, s-a destrămat”.
Cei care doresc să participe la Forumul Anticorupție de la Cernăuți se pot înregistra pe site-ul www.anticorr.org.ua
Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Saakașvili, prezent la Forumul Anticorupție de la Cernăuți

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: