ROMÂNIA BREAKING NEWS

S-au semnat ultimile trei angajamente pentru Scutul Anti-Rachetă de la Deveselu

Azi 29 iulie 2014 au fost semnate ultimile trei aranjamente de implementare a Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România

Ceremonia de semnare a avut loc la Cercul Militar Național, în prezența însărcinatului cu afaceri al SUA, Dean Thompson, co-președintelui Comitetului Mixt, general-maior Randy Kee, a secretarului de stat pentru politica de apărare în MApN, Valeriu Nicuț, și a reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe, a Ministerului Afacerilor Interne și a autorităților locale din județul Olt.

Aranjamentele se referă la înființarea funcției de ofițer de legătură la EUCOM, a Centrului de Control Operațional al Sistemului de Apărare Împotriva Rachetelor Balistice și la protecția mediului. Acestea sunt ultimele demersuri de ordin juridic din inventarul comun agreat cu partenerul american și marchează finalizarea acestui obiectiv asumat de ambele părți cu șase luni în avans față de termenul stabilit inițial.

 Foto: General-maiorul Randy Kee si secretarul de stat Valeriu Nicut au semnat azi ultimele documente necesare amplasarii sistemului de la Deveselu, privind infiintarea functiei de ofiter de legatura la U.S. European Command (EUCOM)a unui centru de control operational si protectia mediului. #PartnershipsMatter

Sursa: Biroul de presă – M.Ap.N.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.