ROMÂNIA BREAKING NEWS

S-a încheiat prima etapă a campaniei naționale IASL

Prima parte a campaniei naționale IASL dedicată tinerilor și elevilor, s-a încheiat astăzi, 8 mai, în județul Alba cu participarea secretarului de stat, Lilla Debelka.
In perioada 6-8 mai, demnitarul a reprezentat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni  la evenimente derulate în cadrul  campaniei IASL, ediția 2019, în județele  Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș și Alba.
Evenimentele s-au desfășurat în parteneriat cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerului Fondurilor Europene, agenții naționale, reprezentanți ai Guvernului României în teritorii, ai Parlamentului, autorități locale cu atribuții în domeniul politicilor sociale și al ocupării forței de muncă, Totodată, au fost prezenți și reprezentanți ai liceelor și universităților locale, ai Inspectoratelor școlare județene, alături de reprezentanți ai organizațiilor de liceeni și studenți.
Secretarul de stat a apreciat încrederea pe care toți factorii implicați în acest demers o acordă instituțiilor care vin în sprijinul acestora.
Scopul campaniei este de a preveni și combate factorii de risc, la care se expun românii care aleg să plece peste hotare și, totodată, de a susține procesul de integrare a românilor în țările unde aceștia trăiesc, studiază sau muncesc,odată cu decizia de a reveni în România.
O lipsă a informării îi pune adesea pe români în situații dificile în statele-gazdă, iar demersul celor implicați este de a crește gradul de conștientizare al oamenilor, astfel încât să știe la ce riscuri se expun și să cunoască, în același timp, elemente importante din legislația statelor unde aleg să se stabilească,
Potrivit datelor, ANITP arată o scădere cu aproximativ 25% a numărului victimelor traficului de persoane, identificate în 2018, față de anul precedent, iar agenția estimează că această scădere se datorează campaniilor de informare derulate în țară și peste hotare.
 Următoarea etapă a campaniei IASL se va derula în perioada august-septembrie 2019.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.