ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rușii își șterg picioarele de Moldova: Dan Bălan = Debilan?

Nu este pentru prima dată când Rusia încearcă să umilească  Moldova și cetățenii săi. În acest an aceasta a ales o “tusoffka” în stil sovietic, organizată de 9 mai în inima Chișinăului, cu ocazia așa numitei “Zile a Victoriei și Apărării Patriei”. De sărbătoare minorității ruse, au evoluat în scenă mai multe vedete din Rusia, împreună cu unii reprezentați ai “estradei naționale”, printre care și Iosif Kobzon, care a primit de nenumărate ori refuz la acordarea vizei SUA. Totodată, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, cel care a luptat împotriva Republicii Moldova în războiul moldo-rus din 1992 împotriva “fascismului moldovenesc”, nu s-a obosit odată-n plus să reamintească moldovenilor că el se află într-o mare a Rusiei, aici  în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, și că Mama Rusie nu va pleca de aici, și nu-i va lăsa  singuri pe rușii moldoveni în față răului naționalist.

Iar membrii PCRM vin deja cu atacuri directe la demnitatea națională, komsomolistul de la Cahul, Pavel Grigorciuk, îl numește pe Dan Bălan un “debilan” doar pentru faptul că acesta a declarat pentru un post tv din Ucraina că limba moldovenească nu există, și asta deși declarațiile interpretului au avut loc acum un an, nefiind deloc proaspete. ”Articolul” ia la bani mărunți și familia interpretului, dându-le diferite calificative, într-un stil autentic ruso-șovinist.

Emisiunea din Ucraina unde interpretul precizeaza pentru o telespectatoare ca limba vorbita de el si in care canta este romana si nu moldoveneasca…

Acesta nu se obosește să își spele lenjeria intimă pe site-ul grenada.md, unde scrie în rusă ca “limba moldovenească” va există până când va bate inima ultimului adevărat moldovean, astfel identificându-se haiducul de la Cahul.

Un alt portal autohton de limbă rusă readuce retorica antinațională pe paginile sale și “reamintește” cititorilor propaganda separatistă preluată de pe un alt site, precum că “România ar fi participat în calitate de membru neoficial al unui război  împotriva Republicii Moldovenești Nistrene în 1992 și a furnizat arme albe și voluntari Moldovei. Astfel cică, statul român s-a implicat direct  în așa zisele crimele în masă împotriva umanității, și în violențele împotriva populației civile din Transnistria, care a fost însoțită de o agresiune armată a Chișinăului, care a ucis mai mult de 800 de transnistreni, 130 dintre aceștia – civili – copii, bătrâni, femei.

Rămâne să vedem ce va mai întreprinde Rusia în cazul semnării de către țara noastră a acordurilor de la Vilnius… iar până atunci la gările de trenuri din Călărași și Bălți vom avea informații și anunțuri doar în limbă rusă iar când va fi intonat imnul Republicii Moldova la meciurile de fotbal, suporterii vor continua nepedepsit să înjure tot ce e național.

UPDATE

Pavel Grigorciuk: Dan Bălan și toată familia sa sunt niște căcănari și lepădături!

Sursa : deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: