ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusii au o altă variantă. Armamentul a fost introdus în Zona de securitate „din incompetență”

Ural – 4320

Autoritățile militare ruse au recunoscut că „armamentul greu de infanterie a fost scos de la depozite și introdus în Zona de securitate din incompetența unor factori de decizie din conducerea trupelor ruse, aflate temporar în raioanele de est ale Republicii Moldova.

De această părere este consilierul ministrului Apărării al Federației Ruse, general-colonelul Valerii Evnevici, aflat într-o vizită de inspectare a contingentului trupelor ruse, dislocat temporar în raioanele de est ale Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al R. Moldova, Valerii Evnevici a fost numit recent responsabil de soluționarea problemelor militare a grupului operativ rus, inclusiv de planificarea și evacuarea unor bunuri materiale din dotarea acestuia, inclusiv a celor 8 elicoptere, aflate pe aerodromul din Tiraspol.

„Cu această ocazie, în cadrul întrevederii de lucru cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuța, oficialul rus a comunicat că în 2 — 3 zile vor fi finisate lucrările de reparație și recondiționare a pistei aeroportului militar de la Tiraspol. Potrivit lui Evnevici, reparația este necesară pentru evacuarea helicopterelor și altor bunuri materiale din dotarea contingentului rus pe calea aerului, aflat temporar pe teritoriul R. Moldova”, se spune în comunicat.

Totodată, consilierul ministrului rus al Apărării a dat asigurări că în viitor, despre toate modificările sau deplasările de tehnică și armament autoritățile moldovenești vor fi informate din timp, inclusiv fiind invitate la fața locului.

La  Chișinău au apărut în ultimele zile mai multe informații privind întărirea pozițiilor armatei ruse în regiunea transnistreană. Unii politicieni au criticat Federația Rusă, în timp ce alții au spus că e vorba de speculații și că informațiile sunt exagerate.

Moldova.ORG

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: