ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusii au o altă variantă. Armamentul a fost introdus în Zona de securitate „din incompetență”

Ural – 4320

Autoritățile militare ruse au recunoscut că „armamentul greu de infanterie a fost scos de la depozite și introdus în Zona de securitate din incompetența unor factori de decizie din conducerea trupelor ruse, aflate temporar în raioanele de est ale Republicii Moldova.

De această părere este consilierul ministrului Apărării al Federației Ruse, general-colonelul Valerii Evnevici, aflat într-o vizită de inspectare a contingentului trupelor ruse, dislocat temporar în raioanele de est ale Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al R. Moldova, Valerii Evnevici a fost numit recent responsabil de soluționarea problemelor militare a grupului operativ rus, inclusiv de planificarea și evacuarea unor bunuri materiale din dotarea acestuia, inclusiv a celor 8 elicoptere, aflate pe aerodromul din Tiraspol.

„Cu această ocazie, în cadrul întrevederii de lucru cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuța, oficialul rus a comunicat că în 2 — 3 zile vor fi finisate lucrările de reparație și recondiționare a pistei aeroportului militar de la Tiraspol. Potrivit lui Evnevici, reparația este necesară pentru evacuarea helicopterelor și altor bunuri materiale din dotarea contingentului rus pe calea aerului, aflat temporar pe teritoriul R. Moldova”, se spune în comunicat.

Totodată, consilierul ministrului rus al Apărării a dat asigurări că în viitor, despre toate modificările sau deplasările de tehnică și armament autoritățile moldovenești vor fi informate din timp, inclusiv fiind invitate la fața locului.

La  Chișinău au apărut în ultimele zile mai multe informații privind întărirea pozițiilor armatei ruse în regiunea transnistreană. Unii politicieni au criticat Federația Rusă, în timp ce alții au spus că e vorba de speculații și că informațiile sunt exagerate.

Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: