ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia va avea frontieră cu România în maximum un an! Avertisment dat de Ministru român de Externe

Rusia va avea frontieră cu România în maximum un an! Avertisment dat de Ministru român de Externe

Federația Rusă ar putea avea frontieră cu România, este de părere fostul ministru român de Externe, Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu (foto: monitorulcj.ro)

Pentru cine reprezintă Statul Român și este atent la interesele de securitate ale Statului Român, nu numai ale vecinătății de care suntem legați mai mult sau mai puțin emoțional, Moldova este un caz critic astăzi. Aproape nu indrăznesc să spun că ar fi pierdută”, a spus Cristian Diaconescu într-o emisiune TV.

„Dacă ar fi să citesc cu un ochi cât de cât profesionist ultima decizie a Parteneriatului Estic pare că marea problemă a Uniunii Europene și anume conflictul intern față de diversele vecinătăți a fost soluționat în dauna Moldovei. Moldova nu a reușit să mai facă un pas înainte, nici Georgia dealtfel, și nici Ucraina”, a adăugat fostul ministru român de Externe.

Diaconescu consideră că lipsa unei coaliții de guvernământ prointegrare și ambițiile teritoriale ale Kremlinului, reprezintă o amenințare pentru Republica Moldova și avertizează ca în șase luni – un an, România va avea frontieră cu Federația Rusă, potrivit realitatea.net.

„Moldova nu este astăzi condusă de o coaliție de integrare europeană și din acest punct de vedere, o repoziționare strategică a Federației Ruse este aproape inevitabilă. După părerea mea, într-un interval de șase luni – un an, Federația Rusă va avea frontieră cu România. Dacă nu, voi fi primul care va spune că am greșit și sper ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Cristian Diaconescu.

Lena Captari / romaniabreakingnews.ro  Surse: ziaruldeiasi.ro, timpul.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: