ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia: Prețurile la alimente au explodat, după introducerea restricțiilor la importurile din Occident

Sancțiunile impuse de către Rusia în cazul importurilor de produse agroalimentare din Occident lovesc dur buzunarele cetățenilor ruși, care trebuie să scoată din buzunar aproape de două ori mai mulți bani pentru a cumpăra aceleași produse, scrie ziarul rus Kommersant.

Iar dacă situația este una nu foarte gravă în Moscova sau alte regiuni situate în zona europeană a Rusiei, atunci lucrurile stau mult mai rău în partea de est a țării.

Astfel, în Moscova, carnea de porc destinată industriei prelucrătoare a crescut cu aproximativ 6%. În schimb, în Primorie, prețul la pește a crescut cu peste 40%, iar carnea de pui este în prezent mai scumpă cu 60% față de perioada pre-restricții.

O situație dificilă se atestă și în Sahalinul de Sud, acolo unde prețul la brânzeturi a crescut cu 10%, la carne cu 15%, iar merele importate din China costă în prezent cu peste 30% mai mult.

Situația este dificilă și atunci când consumatorii ruși încearcă să găsească pe rafturi alimente care erau importate din țările supuse sancțiunilor. Presa rusă de opoziție relata acum o săptămână că rafturi întregi în supermarketuri sunt goale, în condițiile în care Federația Rusă încă nu a găsit piețe de alternativă.

Amintim că la 7 august curent Federația Rusă a restricționat importul de produse agroalimentare din SUA, UE, Australia și Norvegia, ca răspuns la sancțiunile pe care aceste state le-au impus Moscovei din cauza susținerii separatiștilor din estul Ucrainei. Anual, de pe piețele acestor state, Rusia importa produse agroalimentare ce depășeau valoarea de 10 miliarde de dolari americani.

În prezent, Moscova încearcă să găsească drept piețe de alternativă Serbia, Turcia sau statele din America de Sud.

Sursa: independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.