ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia ori întoarce Crimeea la Ucraina ori invadează și Herson! Oare ce va alege?

Crimeea devine o direcție potențial periculoasă din punct de vedere militar pentru Ucraina, a declarat luni seara Serghei Kunițân, consilierul președintelui ucrainean Petro Poroșenko, în cadrul emisiunii „Shuster live”.

„Din Crimeea vine amenințarea militaro-strategică pentru Ucraina” la ora actuală, a insistat oficialul ucrainean, explicând că în rezervoarele din Crimeea a mai rămas apă doar pentru o lună și jumătate, iar prin strâmtoarea Kerci nu mai pot fi aduse în acest moment produse de primă necesitate în cantitatea necesară pentru locuitorii peninsulei. În curând, în genere va da înghețul, adaugă el.

Crimeea depinde, de asemenea, de partea continentală a Ucrainei și în ceea ce privește furnizarea energiei electrice, a amintit în același context consilierul președintelui Poroșenko.

„Situația creată astăzi este că rușii trebuie fie să ne dea înapoi Crimeea, fie să captureze regiunea Herson până la Kahovka, unde sunt ecluzele”, a explicat acesta, indicând că la granița cu regiunea Herson în sectorul Perekop-Armiansk este comasată o grupare de circa 5.000 de militari ruși, zeci de avioane militare și elicoptere.

De aceea, Statul Major al armatei ucrainene și toate celelalte instituții de resort trebuie să depună toate eforturile pentru a întări tocmai această direcție, a subliniat consilierul prezidențial, insistând că această direcție este extrem de importantă pentru Ucraina.

La 16 septembrie, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat că deteriorarea situației din Ucraina și creșterea prezenței militare străine în apropierea granițelor Federației Ruse au determinat unele ‘ajustări’ în activitatea comandamentului Districtului militar Sud.

„Una din prioritățile sale este desfășurarea unei forțe complete și independente în direcția Crimeea”, a specificat Șoigu.

Practic, toate unitățile ruse dislocate în partea de nord a peninsulei — 4.000 de militari — și anume în localitățile Armiansk, Krasnoperekopsk, Djankov, Voinskoe, Azov — au fost mutate la frontiera administrativă cu partea continentală a Ucrainei, cu toate echipamentele și munițiile din dotare. În prezent, acestea sunt împărțite în mici grupuri tactice. (Sursa:Independent.md)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.