ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia oferă acces la internet Coreei de Nord. Cine poate folosi internet în Corea de Nord și pentru ce?

Rusia oferă acces la internet Coreei de Nord. Cine poate folosi internet în Corea de Nord și pentru ce?

Coreea de Nord a accesat o nouă linie de internet cu lumea exterioară, de această dată prin Rusia. Potrivit Reuters, Dyn Research, care controlează conexiunile la Internet, susține că a descoperit cum duminică, începând cu ora 9:00 GMT, compania rusă de telecomunicații TransTeleCom a preluat traficul nord-coreean. Anterior, traficul era efectuat prin intermediul companiei chineze China Unicom, informează paginaderusia.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit experților în securitatea informatică, noua linie va întări Internetul din Coreea de Nord și va spori capacitatea sa de a efectua atacuri cibernetice. Coreea de Nord este acuzată de mai multe atacuri cibernetice majore, inclusiv împotriva băncilor, a Sony Pictures, precum și de atacul asupra WansCry. Phenianul neagă orice implicare în aceste atacuri.

Internetul din Coreea de Nord este limitat la câteva sute de conexiuni. Dar aceste legături sunt vitale pentru coordonarea atacurilor cibernetice, a declarat Bryce Boland, reprezentant al biroului tehnic al companiei FireEye pentru regiunea Asia-Pacific. Boland a confirmat existența unui nou canal de comunicare prin Rusia, despre care anterior a anuntat 38 North, un proiect al Institutului SUA și Coreei la Școala de Studii Internaționale Avansate Johns Hopkins (SAIS). Boland a spus că linia rusă de acces la Internet va consolida capacitatea Coreei de Nord de a gestiona viitoarele atacuri cibernetice.

Multe dintre atacurile efectuate de Phenian sunt realizate din afara Coreei de Nord, folosind computerele capturate, dar care sunt controlate de pe computere situate în interiorul țării comuniste.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: