ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia oferă acces la internet Coreei de Nord. Cine poate folosi internet în Corea de Nord și pentru ce?

Rusia oferă acces la internet Coreei de Nord. Cine poate folosi internet în Corea de Nord și pentru ce?

Coreea de Nord a accesat o nouă linie de internet cu lumea exterioară, de această dată prin Rusia. Potrivit Reuters, Dyn Research, care controlează conexiunile la Internet, susține că a descoperit cum duminică, începând cu ora 9:00 GMT, compania rusă de telecomunicații TransTeleCom a preluat traficul nord-coreean. Anterior, traficul era efectuat prin intermediul companiei chineze China Unicom, informează paginaderusia.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit experților în securitatea informatică, noua linie va întări Internetul din Coreea de Nord și va spori capacitatea sa de a efectua atacuri cibernetice. Coreea de Nord este acuzată de mai multe atacuri cibernetice majore, inclusiv împotriva băncilor, a Sony Pictures, precum și de atacul asupra WansCry. Phenianul neagă orice implicare în aceste atacuri.

Internetul din Coreea de Nord este limitat la câteva sute de conexiuni. Dar aceste legături sunt vitale pentru coordonarea atacurilor cibernetice, a declarat Bryce Boland, reprezentant al biroului tehnic al companiei FireEye pentru regiunea Asia-Pacific. Boland a confirmat existența unui nou canal de comunicare prin Rusia, despre care anterior a anuntat 38 North, un proiect al Institutului SUA și Coreei la Școala de Studii Internaționale Avansate Johns Hopkins (SAIS). Boland a spus că linia rusă de acces la Internet va consolida capacitatea Coreei de Nord de a gestiona viitoarele atacuri cibernetice.

Multe dintre atacurile efectuate de Phenian sunt realizate din afara Coreei de Nord, folosind computerele capturate, dar care sunt controlate de pe computere situate în interiorul țării comuniste.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: