ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia își întărește armata din Transnistria. Ghimpu: Trebuie să curmăm aceste acțiuni

 

Rusia își modernizează armata dislocată în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, livrând armament militar ce nu se încadrează în cadrul misiunii de menținere a păcii. Declarații în acest sens au fost făcute de către ministerul Apărării, Vitalie Marinuța, în cadrul unei intervenții pentru PublikaTV, transmite UNIMEDIA.

Ministrul Apărării și-a exprimat îngrijorarea că autoritățile de la Kremlin ocolește din nou Chișinăul – aduce armament de artilerie grea fără să anunțe autoritățile, modernizează Aeroportul din Tiraspol, etc.

Președintele PL, deputatul Mihai Ghimpu, de asemenea și-a manifestat temerele vizavi de acțiunile Moscovei. Noi trebuie să curmăm acțiunile Federației Ruse de întărire a pozițiilor pe teritoriul Republicii Moldova, mai ales pe teritoriul ocupat de armata rusă. Trebuie să ne apărăm teritoriul”, a declarat acesta.

Liberalul s-a arătat deranjat de inacțiunile autorităților moldovenești.Întrebați autoritățile de ce tac. Avem oamenii în stat cu funcții responsabile. Rusia continuă să-și promoveze politica sa. Pe ei nu îi interesează suveranitatea, teritoriul nostru, etc. Îmi pare rău”, a conchis Ghimpu.

sursa: unimedia.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: