ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia își întărește armata din Transnistria. Ghimpu: Trebuie să curmăm aceste acțiuni

 

Rusia își modernizează armata dislocată în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, livrând armament militar ce nu se încadrează în cadrul misiunii de menținere a păcii. Declarații în acest sens au fost făcute de către ministerul Apărării, Vitalie Marinuța, în cadrul unei intervenții pentru PublikaTV, transmite UNIMEDIA.

Ministrul Apărării și-a exprimat îngrijorarea că autoritățile de la Kremlin ocolește din nou Chișinăul – aduce armament de artilerie grea fără să anunțe autoritățile, modernizează Aeroportul din Tiraspol, etc.

Președintele PL, deputatul Mihai Ghimpu, de asemenea și-a manifestat temerele vizavi de acțiunile Moscovei. Noi trebuie să curmăm acțiunile Federației Ruse de întărire a pozițiilor pe teritoriul Republicii Moldova, mai ales pe teritoriul ocupat de armata rusă. Trebuie să ne apărăm teritoriul”, a declarat acesta.

Liberalul s-a arătat deranjat de inacțiunile autorităților moldovenești.Întrebați autoritățile de ce tac. Avem oamenii în stat cu funcții responsabile. Rusia continuă să-și promoveze politica sa. Pe ei nu îi interesează suveranitatea, teritoriul nostru, etc. Îmi pare rău”, a conchis Ghimpu.

sursa: unimedia.info

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: