ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia excelează prin măsuri hilare ca răspuns la sancțiunile internaționale

Serghei Naraskin presedintele Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioara a parlamentului federal)

Rusia vrea sa lupte cu sanctiunile economice internationala intr-un mod inedit. Serghei Naraskin (foto), presedintele Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioara a parlamentului federal) a propus ca abrevierile SUA (Statele Unite ale Americii) si UE (Uniunea Europeana) sa fie scrise cu litera mica in limba rusa, in contextul sanctiunilor instituite de SUA si UE impotriva Rusiei pentru rolul ei destabilizator in situatia din Ucraina, informeaza agentia de presa ucraineana UNN.

“Propun ca de astazi sa se scrie “sua” si “ue”, cu litera mica. Nu sunt suficient de mature ca sa fie respectate in rusa”, scrie liderul parlamentar rus intr-o postare pe Twitter.

Cu toate acestea, presedintele Dumei spune in aceeasi postare ca ‘doreste ca noi toti sa traim intr-o lume fara razboi’. ‘si eu cred ca este in puterea noastra’ sa prevenim un asemenea scenariu, mai scrie el, intr-un indemn aparent catre oficialii de la Kiev si liderii occidentali. Kievul poate institui interdictii de intrare pe teritoriul Ucrainei pentru deputatii din Consiliul Federatiei (camera superioara a parlamentului rus) si cei din Duma de Stat (camera inferioara), dar atunci si Rusia ar putea impune interdictii similare impotriva parlamentarilor si oficialilor ucraineni, mai spune Naraskin, comentand in legatura cu o posibila initiativa a Ucrainei despre care a scris presa din tara vecina.

Moscova se plange de „arma economica”

Naraskin a mai spus vineri ca embargoul la importurile de produse alimentare dintr-un numar de tari occidentale este o masura la care Rusia a fost fortata sa recurga, exprimandu-si speranta ca politicienii din Uniunea Europeana vor constientiza absurditatea continuarii spiralei sanctiunilor. Rusia a limitat pentru un an importurile la unele categorii de produse din tari care au impus sanctiuni impotriva sa pentru rolul jucat in criza ucraineana, printre acestea figurand SUA, statele membre ale UE, Canada, Australia si Norvegia. Pe lista cu restrictii au fost incluse carne de vita, carne de porc, fructe, carne de pasare, branza, produse lactate, peste si alte produse. Sanctiunile europene, a adaugat Nariskin, reprezinta ‘un instrument de santaj in domeniul politicii externe’. Rusia utlizeaza frecvent „arma energetica” in promovarea intereselor sale politice in Europa.

Printre alte măsuri, Redactia R.B.N. Press mai amintește și de recenta măsură a Federației Ruse de stopare a importului de carne de vită din România,  care nu exportă în Rusia nici macar un Kilogram de carne de vită.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.