ROMÂNIA BREAKING NEWS

Românul care i-a convins pe germani să-l aleagă primar a discutat despre reușita sa ca român de pretutindeni cu ministrul Natalia-Elena Intotero

Românul care i-a convins pe germani să-l aleagă primar a discutat despre reușita sa ca român de pretutindeni cu ministrul Natalia-Elena Intotero

Octavian Ursu a deschis ușile administrației publice din Gorlitz, devenind, în luna iunie, primul primar român al orașului.

Susține că în cazul lui nu există un secret al succesului. Există doar dorința de a-i convinge pe oameni că o societate primitoare cu imigranții este o societate care poate crește și se poate reinventa.

Ministrul Natalia-Elena Intotero a dorit să îl cunoască pe primarul român din Gorlitz și, împreună cu E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Republica Federală Germania, i-a făcut astăzi o vizită la sediul Municipalității. Natalia-Elena Intotero l-a felicitat pentru proiectele și ideile prin care a reușit să îi convingă pe germani. Ministrul i-a spus că reușita sa impresionează mai ales pentru că este reușita unui imigrant român harnic, modest și implicat care și-a croit o poveste de succes în țara de adopție. Mesajul Nataliei-Elena Intotero este că românii de pretutindeni trebuie să participe activ în viața societății în care s-au stabilit și, acolo unde este posibil, să facă parte din administrația locală, pentru că în acest fel vocea lor va fi mai puternică.

Ministrul a apreciat faptul că primarul Octavian Ursu și-a păstrat identitatea românească și se mândrește cu limba, cultura și religia țării unde s-a născut și unde are în continuare numeroase rude. În aceeași notă, i-a vorbit despre proiectele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni care urmăresc tocmai păstrarea identității naționale în rândul românilor din diaspora și din comunitățile istorice.

Natalia-Elena Intotero și primarul orașului Gorlitz au discutat și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte pe viitor, precum și despre comunitatea românească din Germania. Ministrul i-a mulțumit pentru tot ceea ce face pentru a le asigura imigranților, inclusiv celor români, o cât mai bună integrare.

A fost o discuție care a adus în prim-plan căldura și emoția tipic românești, iar primarul s-a bucurat că oaspeții săi i-au adus aproape o parte de Românie.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.