ROMÂNIA BREAKING NEWS

Românii din Serbia către MAE: „este momentul ca de la afirmații politice să se treacă și la acțiuni concrete, care au lipsit cu desăvârșire”

Românii din Serbia către MAE: „este momentul ca de la afirmații politice să se treacă și la acțiuni concrete, care au lipsit cu desăvârșire”

Joi, 18.02.2016 vicepreședintele CRS, Dorel Cebzan, a avut întrevedere la București cu Secretarul de Stat Petre Guran, din cadrul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni informează site-ul Asociației Românilor din Serbia citat de romaniabreakingnews.ro

Dorel Cebzan a folosit acest prilej pentru a sublinia faptul, că în ultimii cinci ani s-au schimbat președinți de țară, câțiva prim miniștri, miniștri de externe, trei miniștri pentru românii de pretutindeni și cinci secretari de stat din cadrul DPRRP, și că este momentul ca de la afirmații politice să se treacă și la acțiuni concrete, care au lipsit cu desăvârșire.

La fel vicepreședintele CRS a subliniat problemele existențiale ale Comunității Românilor din Serbia. Este cunoscută problema sediului central, însă a subliniat că problema de bază nu este doar pierderea lui, ci imposibilitatea de utilizare a sediului central din ultimii 5 ani, considerând că dacă ar fi existat posibilități de o funcționare minimă, niciodata nici nu s-ar fi ajuns în situația de astăzi.

Cu un entuziasm fără precedent, dar și cu sacrificii majore, s-a reușit să mai existe CRS. Dar se pune problema, până când e posibilă o astfel de funcționare?

La fel, s-a făcut o prezentare a activităților CRS de-a lungul anilor, care pot fi și mai mult îmbunătățite. Un exemplu pozitiv fiind marcarea a 25 de ani de existență a CRS, printr-un spectacol Gheorghe Zamfir la Uzdin, sprijinit de DPRRP, eveniment onorat și cu prezența Ministrului Delegat , Dan Stoenescu.

Secretarul de Stat, Petre Guran, la rândul său a subliniat că la București este cunoscută importanța CRS, fiind optimist că va fi posibilă o funcționare mai sistematică pe viitor, îndemnând ca CRS să depună proiecte în sesiunea de finanțare a DPRRP. La fel, a subliniat că activitățile depuse de CRS de-a lungul anilor sunt cunoscute, câștigând o experiență care ar trebui utilizată și pe viitor.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / sursa: comunitatea-romanilor.org.rs

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: