ROMÂNIA BREAKING NEWS

Românii din Italia: „Domnule președinte, nu ajunge un discurs citit și o baie de mulțime dacă treceți pe la noi”

Românii din Italia: „Domnule președinte, nu ajunge un discurs citit și o baie de mulțime dacă treceți pe la noi”

Nu toți românii din Italia sunt mulțumiți de Klaus Iohannis. Jurnaliștii de la un cotidian românesc din Peninsulă îi reproșează șefului statului că nu a făcut nimic concret pentru românii din Diaspora, informează B1 TV. Printre criticile acestora se numără lipsa de comunicare a Administrației prezidențiale, dar și faptul că nu toți ambasadorii vinovați de haosul de la alegerile prezidențiale au fost schimbați. Reacția vine după ce Iohannis s-a întâlnit la Milano cu reprezentanții comunității românești titrează B1TV, preluat de romaniabreakingnews.ro

Jurnaliștii români din Italia au comentat acid întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu locuitorii din Milano. În opinia celor de la Gazeta Românească.ro, șeful statului nu a făcut nici de această dată nimic concret pentru românii din diaspora. Jurnaliștii îi atrag atenția că legătura instituțiilor statului cu cei din străinătate este ca și inexistentă.

”Domnule președinte. Nu ajunge un discurs citit și o baie de mulțime dacă treceți pe la noi. Pentru că nu-i vedem utilitatea practică. Vă rugăm frumos să stabiliți cine se ocupă de Diaspora la Cotroceni și să nu cădeți în erorile trecutului. Nu vrem alte vizite în care să fim întrebați ce probleme avem ori să ne unim în cine știe ce Congres doar pentru că funcționarilor statului le este lene să țină legătura cu 400 de subiecți în loc de unul. Principala problemă a Diasporei este când se face România bine. Restul sunt secundare sau derivate din problemele României”, se arată în articolul de pe Gazeta Românească.ro.

Un alt reproș care i se aduce lui Iohannis este menținerea în funcții a ambasadorilor din statele unde au fost probleme la alegerile prezidențiale din toamna anului trecut.

„Disprețul față de instituțiile statului a ajuns la un punct insuportabil. Ce măsuri ați luat? Când ați preluat mandatul ați promis că „ambasadorii rușinii” vor plăti prețul kilometrilor de cozi de la secțiile de votare. Poate ar trebui să admiteți că v-a luat gura pe dinainte și că haosul nu a fost creat de ambasadori. Ori că nu puteți face nimic pentru reformarea diplomației românești”, mai scriu jurnaliștii.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: