ROMÂNIA BREAKING NEWS

Românii din Cernăuți anunță un protest în fața Administrației Regionale de Stat: „NU ARTICOLULUI 7”

Administratia Regionala de Stat Cernauti

În data de 17 octombrie 2017 în faţa Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi va avea loc un protest paşnic al reprezentanţilor comunităţii româneşti din zonă împotriva încălcării prin art. 7 al noii Legi a Educaţiei a dreptului la învăţământ în limba maternă informează Bucpres citând un comunicat dat de comitetul organizatoric.

Cităm comunicatul remis„Prin adoptarea articolului 7 din  noua Lege a învățământului, Rada Supremă a sfidat  Constituția  și angajamentele internaționale ale  Ucrainei.

Limba română pentru noi, românii, este la fel de maternă și scumpă după cum limba ucraineană pentru etnicii ucraineni.

Vă invităm în ziua de 17 octombrie la ora 15.00 în fața administrației regionale de stat din Cernăuți (str. Grușevski, 1) pentru a ne exprima atitudinea față de articolul 7, prin care ni se încalcă dreptul nostru la educație în limba română. Acum ori niciodată! Comitetul organizatoric!”

romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: