ROMÂNIA BREAKING NEWS

România va putea construi mașini blindate pentru armatele NATO

România va putea construi mașini blindate pentru armatele NATO

România a fost invitată să participe la licitația pentru un nou vehicul blindat, care va intra în dotarea Forței de Răspuns a NATO (NATO Response Force – NRF).

Invitația a fost transmisă către Departamentul pentru Armamente din Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Delegației României la NATO.

NATO solicită  un vehicul pentru transport personal, care să reziste la schije și la gloanțele armamentului ușor de infanterie. NATO va comanda cinci asemenea vehicule, dintre care trei vor fi dotate, suplimentar, și cu sisteme de contramăsuri electronice. Noile vehicule blindate vor intra în dotarea Forței de Răspuns a NATO (NRF).

Conform cerințelor NATO, mașinile pentru NRF sunt destinate să se deplaseze în teren accidentat, dar ele vor trebui să respecte și legislația rutieră din Uniunea Europeană – inclusiv norma de poluare Euro 5. Vehiculele vor avea motor Diesel cu puterea de cel puțin 200 kW.

O altă cerință este ca viitoarele vehicule să poată fi transportate pe vagoane de cale ferată, în nave și cu ajutorul avioanelor C-130 Hercules.

Invitația adresată României, de a participa la licitația pentru mașinile blindate ale NRF, vine la scurtă vreme după ce secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, a fost la București, pentru a inaugura sediul Unității de Integrare a Forțelor NATO (NATO Force Integration Unit – NFIU). Cu acel prilej, secretarului general Stoltenberg i-a fost prezentat și un autovehicul blindat, rezistent la mine, din dotarea Poliției Militare românești.

Mașina aflată deja în dotare nu este însă de construcție românească, ci este produsă de firma Qinetiq (Marea Britanie).

Andrei Rădescu / România Breaking News – RBN Press

Foto cu titlu de prezentare

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: